Az állatvédők nyomására bezárja az akváriumot az Asterix vidámpark

2021.01.25. 15:19

A francia Asterix vidámpark bejelentette, hogy bezárja egyik fő attrakcióját, a Poseidon színházat.

Az 1989 óta működő vidámpark

Poseidon színházában a látogatók delfineket és oroszlánfókákat láthattak, de az utóbbi időben állatvédő csoportok kereszttüzébe került az attrakció.

A francia törvényhozás hamarosan tárgyalja az új állatvédelmi törvényt, a park a döntést megelőzve határozta el az akvárium bezárását.

delfinárium állatait máshová költöztetik. A pandémiát követő lezárások feloldása után, várhatóan április 3-án újra megnyíló Asterix vidámparkban nem lesz több állatbemutató a Poseidon színházban – mondta el a La Parisien napilapnak a park igazgatója, Nicolas Kremer.

Hozzáfűzte: a döntést tulajdonképpen már három éve meghozták, de szakértőkkel egyeztetve alaposan elő kellett készíteniük az állatok elhelyezését. A show nyolc delfinje és öt oroszlánfókája európai delfináriumokba kerül. Az állatok teljesen egészségesek, azonban mivel hosszú ideig éltek fogságban, már nem lehet őket visszaengedni a nyílt vizekbe. A következő hetekben szállítják el őket.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.