Lujza
-2 °C
13 °C

Elkezdődött az új magyar romantikus vígjáték forgatása, karácsonyra a mozikba is kerülhet

2021.01.26. 21:40

Szigorú járványügyi védekezéssel forog a Nagykarácsony című új magyar romantikus vígjáték. Főszereplője egy többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek egy balul elsülő lánykérés következtében összeomlik az élete. Karakterét Ötvös András alakítja, akinek igazán testhezálló a szerep, hisz gyerekkorában maga is tűzoltó szeretett volna lenni. Partnere az Örkény Színház művésze, Zsigmond Emőke.

nagykaracsony.PNG
Fotó: Takács Attila / Nagykarácsony Film

Tiszeker Dániel is régi álmát váltja valóra azzal, hogy karácsonyi filmet készít. 

Sorsszerűnek érzem, hogy pont akkor forgatjuk le régóta dédelgetett filmünket, amikor a megszokott karácsonyi hangulatot és a készülődést beárnyékolta a vírushelyzet. Karácsonyi vásárok nem voltak, a mozik zárva tartanak. Hiszem, hogy 2021 karácsonyán egy olyan szórakoztató és meghitt filmet láthatnak majd a nézők a mozikban, amely a legszebb karácsonyaikat idézi majd fel

– mondta a rendező. 

Osváth Gábor producer azt hangsúlyozta: az első néhány nap tapasztalata megmutatta, hogy a stáb valamennyi tagja komolyan veszi a helyzetet és így betarthatóak a kitűzött szabályok és célok.

Az előkészítésünk a koronavírus-járvány legsötétebb heteit is érintette, így végig Damoklész kardjaként lebegett felettünk, hogy nem fogunk tudni elindulni a forgatással. Azt tudtuk, hogy – karácsonyi, téli film lévén – ha tolódunk, akkor az egy év csúszást jelent. 

A 41 naposra tervezett forgatása március közepéig tart, úgyhogy ha nem jön közbe semmi, az idei ünnepekre már tényleg mozikba kerülhet a film.