Lakatos Márk étterme már a levesben

005 4O5A6040
2021.01.30. 18:59

Sorozatunkban híres, étteremmel is rendelkező celebritások véleményét adjuk közre a vendéglátóipar problémáival kapcsolatban. 

Lakatos Márk éttermét, a Lakatos Műhelyt már az első hullám térdre kényszerítette, élt: 5 évet. „Egész egyszerűen bezárt, mármint maga a Belvárosi Piac, ami helyet adott az étkezdéjének. Az ottani vezetőség azt a nem éppen túlzó kérésemet is elutasította, hogy a Hold utcai piac légkondit és fűtést kapjon. Emellett a Covid idején semmilyen szolidaritást nem mutattak a bérlőkkel szemben” – jegyzi meg indulatosan Lakatos. Az V. Kerületi Önkormányzat januárban úgy döntött, nem üzemelteti tovább az épületet, így Lakatosnak nincs miért utcára vonulnia vagy tüntetnie. Ez a kérdés rövid úton eldőlt, ettől persze még véleménye van.

Vérlázítónak tartom, hogy amíg a kaszinók nyitva vannak, az Ikeában hömpölyögnek az emberek, 4-5 fős asztalokkal rendelkező éttermeket kényszerítenek bezárásra. Azok, akik a turistákból éltek, meghaltak, akik a magyarokból, azokat most véreztetik ki. Nem mellesleg a divatiparnak most osztanak szét 15 milliárdot, így felmerül a kérdés, a turizmust-vendéglátást miért büntetik, vagy miért csak egyeseket kedvezményeznek?

Mint gyakorló Index-olvasó nem hagyta szó nélkül Tibi atya véleményét, akinek tegnap közölt írását populista marketinghúzásnak tartja.

Amit maga, Lakatos tenni tud ezekben a vérzivataros időkben, az az, hogy rendel, rendel és kitartóan rendel. Még inkább az öngyilkos módon most nyitó éttermektől, amelyek nyitását jelen helyzetben nem érti, de a maga módján támogatja őket. Ha pedig házi kosztra vágyik, főzővideóival szórja meg a nagyérdeműt, ennek kedvezményezettjei pedig a barátai, akik nyilvánvalóan tíznél kevesebben gyűlnek össze a vacsora elfogyasztására Lakatos otthonában.

A stylist azonban nem elégszik meg ennyivel: megnyugtatta lapunkat, rajta keresztül pedig a tisztelt publikumot, hogy amint helyreáll az élet: új étteremmel rukkol elő.

(Borítókép: Lakatos Márk. Fotó:  Ajpek Orsi / Velvet)