Kepes András kibékült a Librivel

MGB 9483
2021.01.31. 15:46 Módosítva: 2021.01.31. 15:55
A jövő héten ismét kapható lesz Kepes András legutóbbi esszékötete a Libri boltjaiban. A szerző egy vasárnap délelőtti sétán kötött békét volt kiadójával.

Úgy tűnik, sikerül rendezni a konfliktusokat a LIBRI-BOOKLINE-nal. Vasárnap délelőtti sétára invitáltak. A kulturált, mondhatnám kellemes beszélgetés során ígéretet kaptam, hogy a jövő héten a könyveim ismét ott lesznek a boltokban. Örülök, hogy a kiadó-terjesztő óriás a probléma megoldására koncentrálva állt hozzá az ügyhöz. Lám, milyen hasznos egy vasárnap délelőtti egészségügyi séta...

– olvasható az Indexnek elküldött rövid kommentárjában.

Az író ennél részletesebben nem kívánta ismertetni a megegyezéshez vezető lépéseket.

„Nagyon végiggondoltam ezt a pár mondatot, hogy semmiféle felesleges, félreérthető gondolat ne tegye bonyolultabbá a helyzetet, ami végre rendeződni látszik” – mondta az Indexnek Kepes András.

Az író megerősítette, hogy az elmúlt napokban valóban eltűnt legutóbbi könyve a Libri üzleteiből.

Ezt mindenki látta, aki bement a boltba.

Ezek után megkérdezte volt kiadóját, mi is történt, majd „különféle reakciók következtek”. Ezeket most nem kívánta részletezni, mert, mint fogalmazott:

Nem akarom újrakezdeni az egészet.

„Az a lényeg, hogy eddig nem voltak ott a könyveim, most meg újra ott lesznek. Mindenki vigyázni fog arra, hogy ez így maradjon” – zárta le a kérdést.

Arra sem tudott pontosan válaszolni, hogy az utánpótlás még a régi vagy már az új kiadó nevén jelenik-e meg, mivel ő is, mint minden magyar író, félévente kap összesítést arról, hány példány fogyott a könyvéből.

„Amikor a vásárló odaviszi a könyvet a pénztárhoz, a kiadványon szereplő számok és egyéb, erre szolgáló azonosítók alapján

automatikusan kiderül, hogy melyik kiadónak ketyeg a lóvé. Ez így normális.”

Kepes András jelenleg egy újabb esszéköteten és egy regényen dolgozik, még nem tudja, melyik jelenik meg először új kiadója, az Open Books gondozásában. Mindenesetre – tette hozzá –

sokat tanultam ez alatt a pár nap alatt! 

(Borítókép: Kepes András 2013. november 23-án. Fotó: Mózsi Gábor / Index)