A külseje szörnyű, a belseje visszataszító

GettyImages-480917862
2021.02.02. 13:03 Módosítva: 2021.02.02. 16:05
Újabb erőszakos sztárról rántották le a félig már korábban is lelógó leplet. Evan Rachel Wood amerikai színésznő kijelentése szerint a leginkább rettenetes kinézetéről ismert énekes, Marilyn Manson brutális módon bántalmazta őt a három évig tartó kapcsolatuk alatt. Ám nem ez volt a férfi első és egyetlen, hasonló kaliberű incidense…

Manson és Wood 2007-ben jöttek össze, majd 2010-ben jegyezték el egymást, annak ellenére, hogy ugyanebben az esztendőben szakítottak. Az énekes tagadja a fenti vádakat, szerinte a valóság eltorzítása, amit a színésznő állít. (Wood korábban mesélt arról, hogy erőszak áldozata lett, de ekkor még nem nevezte meg az elkövetőt.) 

Wood látszólag megváltozott és megtört, amíg Mansonnal járt – ezt állította szeptemberben egy Twitter-posztban Dan Cleary, az énekes egykori munkatársa. Szerinte Manson ismerősei közül sokan tudtak az erőszakos esetekről, de a munkájukat féltve nem mertek felszólalni az elkövető ellen. 

A színésznő kijelentése hallatán Manson lemezkiadó cége, a Loma Vista Recordings azonnali hatállyal felfüggesztette az énekessel való közös munkát és legutóbbi albuma promócióját, sőt még az amerikai Starz tévécsatorna is felszólalt: Manson nem szerepelhet az American Gods című fantasyszéria következő epizódjában. 

Az Index is beszámolt arról az Instagram-bejegyzésről, amelyben a színésznő megvallotta az őt ért sérelmeket. Wood Instagramon megjelent posztjára Manson is reagált. 

Úgy tűnik, hogy hiába, hiszen Wood szavain felbátorodva több nő is felszólalt az énekes ellen.

A szavak ereje

 • Ashley Walter az énekes asszisztense volt, akivel Manson rendszeresen és durván erőszakoskodott. Gyakran üvegtányérokat és nehéz tárgyakat dobált, sőt az énekes szó szerint felajánlotta a nőt üzleti partnereinek szexuális aktus létesítésére. Manson a szakmai kapcsolatuk után is zaklatta Waltert, aki az abúzus eredményeképp ma depresszióval és poszttraumás stressz-zavarral küzd.
 • Gabriella, a SourGirrrl néven ismert előadó szerint Manson folyamatosan megkötözte és megerőszakolta őt, valamint kötelezte rá, hogy drogot fogyasszon az énekessel. Manson „vérszerződésbe” kényszerítette a nőt, mindkettőjük karját törött üvegdarabbal vágta fel. Gabriella egyik karácsonyát a kórházban töltötte, mert öngyilkos akart lenni akkoriban. Mai napig rémálmok gyötrik, és ő is poszttraumás stressztől szenved.
 • Sarah McNeilly modellt többször a falnak lökte, Manson pedig azzal fenyegette, hogy egy baseballütővel töri be a fejét. A nő állítása szerint, amikor „rosszul viselkedett”, akkor az énekes bezárta őt különféle szobákba, lelki terrorban tartotta őt, és lebecsmérlő szavakat vetett felé. Ő is PTSD-től, valamint egyéb mentális problémáktól szenved.
 • Ashley Lindsay Morgan nem ehetett, aludhatott vagy hagyhatta el Manson házát. Az énekes elvileg megvágta és megégette őt, valamint náci tárgyakat kért a nőtől. PTSD, szorongás és rémálmok – ez lett a negyedik áldozat sorsa (is). 

Az ijesztő külső valóban rettenetes belsőt takar 

Marilyn Manson neve nem ismeretlen, ha a gusztustalan sztárcselekedeteket vesszük górcső alá. Az énekesnek számtalanszor meggyűlt a baja a rendőrökkel. Jöjjön most egy kronológia a legbizarrabb tetteiből!

 • 1994-ben a jacksonville-i rendőrség letartóztatta, mert állítólag a floridai koncertjén rávizelt a közönségre – egyetlen éjszaka után, no meg egy mentális vizsgálatot követően ki is engedték.  
 • Ugyanebben az évben a lemeze felvételekor magához hívott egy süket rajongót, majd megkérte, hogy az vetkőzzön meztelenre. Manson hot dogokkal, szalámival és disznólábbal „dekorálta” ki a nőt, majd lefotózta. Az egyik bandatag aktust létesített vele, a billentyűs pedig degradáló szavakat kiabált, hiszen a nő „úgysem hallott semmit”. Manson szerint a rajongó élvezte az egészet… 
 • Szintén 1994-ben Manson telefonhívást kapott, miszerint a Sátán Egyházának vezetője, Anton Szandor LaVey magához hívatta az énekest. A férfi az egyház miniszterévé nevezte ki Mansont, aki ezután úgy érezte magát, mintha csak egy „megtisztelő diplomát érdemelt volna ki egy egyetemtől”. 
 • 1995-ben egy életre megsebezte magát, amikor az iskolában – egy zsebkést használva – felvágta a karját. Ám ez még semmi ahhoz a San Francisco-i koncerthez képest, ahol egy törött sörösüveggel sértette fel a mellkasát és a törzsét. A mai napig látszik a nyoma…
 • 1995-ben egy beszélgetés után felhívta az interjút készítő személyt, mert elfelejtette megemlíteni a napot, amikor emberi csontokat füstöltek (pontosabban páran lefarigcsált csontdarabokat őröltek a pipába, majd azt szívták el). Az énekes mesélt a tervéről, miszerint New Orleansban sírt fog ásni, ahol „a csontokat úgy szedheti az ember, mint más az epret”. 
 • 1998-ban megfenyegette a Spin magazin szerkesztőjét, Craig Marksot, mert az levette Mansont a beígért címlapról. „Meg tudlak ölni, meg tudom ölni a családodat, mindenkit meg tudok ölni!” – fenyegetőzött az énekes, aki ráuszított két biztonsági őrt a férfira. Marks 24 millió dollárra perelte be az énekest. 
 • 2001-ben saját biztonsági őrének arcába nyomta a nemi szervét, ezután be is perelték, ám nem lett nyoma az esetnek – mindössze négyezer dollár kártérítés.
 • 2013 júniusában Michael Jackson lánya, az akkor 15 éves Paris öngyilkosságot kísérelt meg – egy húsbárddal felvágta az ereit, mert az anyja nem engedte el egy Manson-koncertre. Az énekes a koncertjén Parisnak címezte a Disposable Teens (Eldobható tinédzserek) című dalát, majd érfelvágást imitált több ezer őrjöngő néző előtt. Manson a közösségi médián jobbulást kívánt a lánynak, és biztosította róla az ifjú rajongót, hogy bármikor helye van a vendéglistán.

Aki pedig ezek után is Marilyn Manson közelébe merészkedik, az magára vessen…

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon. Emellett a NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101 telefonszámon. A Patent Egyesület jogsegélyszolgálata pedig szerdánként 16 órától 18 óráig, csütörtökönként 10 órától 12 óráig érhető el a 06-70-25-25-254 számon.

(Borítókép: Marilyn Manson 2015-ben. Fotó: Mike Brooks / DAL / Voice Media Group / Getty Imag

es)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport