Újabb nemzetközi díjjal ismerték el a Liget-projektet

2021.02.05. 16:19

Idén a Liget Budapest Projekt részeként megvalósult Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) nyerte el az Európa legjobb középület fejlesztése díjat a világ egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai versenyén, az International Property Awardson (IPA) – jelentette be Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításával megbízott Városliget Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette: a Liget Budapest Projekt az első olyan városfejlesztési program, amely az OMRRK díjazásával együtt már háromszor kapta meg ezt az elismerést: 2018-ban a Néprajzi Múzeumot a világ legjobb középületének választották, 2019-ben pedig a Magyar Zene Háza kapta meg a legjobb nemzetközi középület címet.

Gyorgyevics Benedek közölte: a verseny zsűrije a díj odaítélésekor értékelte a projektmenedzsmentet, az építészeti koncepciót és a kivitelezés minőségét. Mindezek mellett bizonyára azt is figyelembe vették, hogy ebben az épületben kapott helyet a három legjelentősebb magyarországi közgyűjtemény, a Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum és a Néprajzi Múzeum több mint 350 ezer darab, szinte felbecsülhetetlen értékű műtárgya – számolt be az MTI.  • Hírek
  • Hírek