Tovább robog Marilyn Manson halálvasútja

2021.02.06. 10:38

Susan Rubio, Kalifornia állam 22. választókerületének demokrata szenátora 2021. január 21-i (tehát Evan Rachel Wood színésznő február 1-i Instagram-posztja előtt másfél héttel benyújtott) keltezésű keresete kimondja, hogy Brian Hugh Warner, művésznevén Marilyn Manson valóban az a férfi, akit a színésznő és több áldozat elkövetőként nevezett meg. Az erőszaktevő énekes elleni lobbizás tehát nem áll meg, sőt...

A kereset szövege szerint Kalifornia államban többrendbeli vádat is emeltek az énekes ellen, ráadásul az összes sértett Mansont nevezte meg mint elkövetőt. A szenátornő arra kérte az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumát, hogy azonnali hatállyal vegyék fel a kapcsolatot a sértettekkel, és vizsgálják ki az elhangzott vádakat. Susan Rubio ezután személyes hangnemre váltott, és a saját kálváriájáról írt két bekezdést. 

Elmondta, hogy ő is családon belüli erőszak túlélője, és Kalifornia állam törvényhozójaként támogatja a hozzá hasonló áldozatokat, hiszen összeköti őket a közös fizikai és lelki trauma, ami az elkövetőnek „köszönhető”. Az áldozatok gyakran el vannak szigetelve a szeretteiktől, ezért különösen nehéz elszökniük vagy megszólalniuk.

A családtagok sokszor nem hisznek nekik, vagy a fogvatartók megfenyegetik őket, hogy maradjanak csendben. 

Mivel több bejelentés is érkezett Kaliforniából Manson ellen, Rubio különösen fontosnak érzi, hogy cselekedjen. Azok a személyek, akik ilyen és ehhez hasonló erőszakos dolgokat tesznek (mint azt az énekes is tette), gyakran sorozatos elkövetők. A szenátornő szerint ha a Manson ellen felhozott vádak igazak, de azokat nem vizsgálják ki,

akkor cserben hagyják az áldozatokat, továbbá hozzájárulnak ahhoz, hogy az elkövető továbbra is erőszakoskodjon a mit sem sejtő áldozatokkal. 

Manson volt barátnője, Evan Rachel Wood a hétfői felszólalása óta többször is posztolt, visszautalva például az NBC News témába vágó cikkére. A publicisztika kimondta, attól, hogy egy férfi azt a bizonyos karaktert magára öltve parókát visel, és sminkeli az arcát, egy nőnek jogában áll biztonságban és tisztelve érezni magát. Ám Manson nem tisztelte a nőket. Bár Wood alig lépett a felnőttkorba, amikor a sztárral járni kezdett, az emberek azt hitték, a lány tudja, mire vállalkozik.

Wood is áldozatul esett annak a bizonyos „Mire számítottál?” reakciónak, amelyet a legtöbb női sértett fejéhez vágnak, hogy további eszközökkel is megszégyenítsék őket, és ne legyen menekvésük az erőszakos kapcsolatokból. 

Ám ez még nem minden: aki Manson ellen akar további vádat emelni, annak Wood egy, a Los Angeles Megyei Sheriff Hivatalának segítségével létrehozott és megfogalmazott Instagram-posztban kijegyzetelte pontról pontra, hogy miként tud a kegyetlen énekes ellen feljelentést tenni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport