Új film készül az Óz, a csodák csodájából

2021.02.10. 17:57

Nicole Kassell rendezésében filmesítik meg ismét az Óz, a csodák csodáját, amiből 1939-ben készült hatalmas sikerű, két Oscar-díjjal jutalmazott musical Judy Garland főszereplésével. Frank L. Baum 1900-ban írt könyve Dorothy kalandjait meséli el, aki kiskutyájával, Totóval útnak indul Óz, a varázsló birodalmában. Az úton különleges barátokra tesz szert a Bádogember, a Madárijesztő és a Gyáva Oroszlán személyében.

A NEW LINE CINEMA STÚDIÓBAN KÉSZÜLŐ ÚJ VÁLTOZAT SZEREPLŐGÁRDÁJÁRÓL ÉS A FORGATÁSOK KEZDETÉRŐL EGYELŐRE NEM KÖZÖLTEK INFORMÁCIÓKAT.

Az értesülések szerint Kassell változata nem musical lesz. A rendező a filmről azt nyilatkozta:

Nagyon örülök, hogy újra elmesélhetem ezt a bátorságról, szeretetről, bölcsességről és otthonról szóló történetet. (...) Miközben az 1939-es musical a génjeim részévé vált, felvillanyoz és letaglóz annak a felelőssége, hogy újjáalkothatom ezt a legendás mesét.

A történetet legutóbb a Walt Disney dolgozta fel. A 2013-as Óz, a hatalmas című fantasy az 1939-es klasszikusban történtek húsz évvel korábbi előzményét mutatja be Sam Raimi rendezésében.

A mese a megjelenése óta eltelt több mint egy évszázadban óriási hatással volt az alkotókra. Motívumai éppúgy megjelennek a Mátrix című sci-fi klasszikusban, mint az olyan népszerű sorozatokban, mint a Két pasi meg egy kicsi.