Négy hónap után kinyit a Kolozsvári Állami Magyar Színház

2021.02.11. 17:16

Február 17-én este 8 órától a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiótermében Visky András rendezésében Dragomán György Kalucsni című drámáját láthatja a közönség.

Nem online, hanem a nézőtéren, ami azt jelenti, hogy az egészségügyi előírásokat betartva ismét élővé válik a színház. 

Romániában két hete, január utolsó hetében jelentették be, hogy korlátozott, harmadolt befogadóképességgel kinyithatnak a vendéglők, a színházak és a mozik.

A színház közleményéből kiderül, hogy az előadásban Annamari szerepét Román Eszter, Barta belügyi dolgozó szerepét pedig Gedő Zsolt játssza.

Február 18-án, este Botond Nagy rendezésében a Nóra látható. Ezt a előadást a közönség csupán egyszer láthatta, most új szereposztásban tekinthető meg: Nóra szerepét Pethő Anikó, Helmer szerepét Bodolai Balázs alakítja.

Február utolsó napján a Hegedűs a háztetőn bemutatóját tartják Béres László rendezésében. A musicalt a járványhelyzet miatt tavaly csak kétszer tűzték műsorra.

A színház tavaly megvásárolt és vissza nem váltott jegyei az idei műsorterv szerint felhasználhatók. A jegyeket legkésőbb két nappal az előadás előtt, kizárólag a jegypénztárban lehet átváltani a fennmaradó helyek ismeretében, a jegyek/vonalkódok felmutatásával.