Nyunyóka és Pocoknyúl – mutatjuk, mik Magyarország kedvenc becézései

2021.02.14. 18:29

Kicsim! Szívem! A számok alapján szinte biztos, hogy Önt is szólította már így a párja, a Valentin-nap alkalmából készült friss felmérés szerint ugyanis ez a két becézés a legnépszerűbb a szerelmesek körében. 


A tipikus szerelmes kedvencek

Az emberek többsége mindig adott kapcsolathoz illő, egyedi nevet ad párjának. A felmérés eredménye szerint a magyar párkapcsolatok kiemelkedően nagy százalékában van jelen a Szívem és a Kicsim – ezen két becenév ugyanis mindkét nem toplistáján szerepel. Egyeseket azonban olyan különös neveken szólítanak, mint a Nyuffika, Nudli, Nyunyóka, Gombóc vagy akár Cicatábor. Persze ők vannak kisebbségben.

Mivel nincs túl nagy különbség a két nem válaszai között, ezért a top 10-es listát a nők és férfiak leggyakoribb becézéseit összegezve láthatjuk:

  1. Szívem
  2. Kicsim
  3. Drágám
  4. Édesem
  5. Életem
  6. Nyuszi
  7. Szerelmem
  8. Kincsem
  9. Maci
  10. Manó
szerelem
Fotó: Pölöskei


Gyerekek Tökitől a Bébispenótig

A Pölöskei szörp gyártója Valentin-nap alkalmából közel háromezer embert kérdezett meg arról, hogy mi a kedvenc becézése. Ezúttal azonban nemcsak szerelmespárok, hanem anyukák és apukák is a kitöltők között voltak, így a gyermekek becézésére is fény derült. Ezek között előfordult a Prücsök, Bambi, Zsebibaba, Pocoknyúl, de még a Bébispenót megszólítás is. És hogy mik a leggyakoribbak? Mivel a szülők bámulatosan sok kedves és ötletes becézgetést írtak, ezért a gyerekek esetében megér egy-egy külön listát a lányok és a fiúk toplistája.


Lánygyermekek becézései:

  1. Kincsem
  2. Kicsim
  3. Hercegnőm
  4. Cica
  5. Csillagom
  6. Nyuszika
  7. Manó
  8. Szépségem
  9. Babám
  10. Tündérkém


Fiúgyermekek becézései:

  1. Manó
  2. Kicsim
  3. Kincsem
  4. Kicsikém
  5. Életem
  6. Kisfiam
  7. Bogyó
  8. Töki
  9. Hercegem
  10. Manócska

A felmérésből kitetsző ezerféle megnyilvánulás alapján azt mondhatjuk, hogy akármelyik szeretetnyelvet beszéljük, a becézgetés nagy eséllyel részét képezi a mindennapjainknak. Ha meg eddig nem használtuk, akkor épp itt az ideje.