Rendőr és unikornis – mutatjuk, mik az év legnépszerűbb jelmezei

2021.02.16. 17:39 Módosítva: 2021.02.16. 17:57

Ma van húshagyó kedd, a farsang utolsó napja. Bár sokan újító ötletekkel állítottak be az iskolai jelmezbálokra, Müller Cecíliának vagy épp Győrfi Pálnak öltözve, a többség még mindig a készen beszerezhető kosztümöket részesítette előnyben. A járványhelyzet dacára a gyermekjelmezek idén is kelendőnek bizonyultak az online piactereken, a Vaterán például 

február első hetében ezernél is többet adtak el belőlük. 

Tavaly januárhoz – vagyis a koronavírus előtti időszakhoz – képest mindössze 16 százalékkal volt kisebb a gyermekjelmezek forgalma. Egyedül a felnőtteknek szánt, az ő méretükben készült maskarákat és álarcokat érintette erősebben a karanténhelyzet, ezeknek a forgalma a felére esett. A szűkösebb programlehetőségek és a röghöz kötöttség egyébként összességében növelte a Vatera forgalmát, a tavalyi év elejéhez képest 21 százalékkal több vásárlót vonzott be az online piactér.

2021-ben ezeket a jelmezeket keresték a legtöbben:

  1. Mancs őrjárat
  2. unikornis 
  3. rendőr
  4. Katicabogár és Fekete Macska kalandjai (Miraculous)
  5. cica
  6. Jégvarázs (Frozen)
  7. Vasember 
  8. Harry Potter
  9. Pókember
  10. Nindzsa  

Egy jelmezvásárló átlagosan bruttó 3600 forintot költött a farsangi maskara beszerzésére, háromnegyedük új, bontatlan terméket vásárolt, és csupán a felhasználók negyede választott használt terméket. A legtöbb jelmezrendelés Budapestről és Pest megyéből érkezett, a második helyre Fejér megye került a vásárlások száma alapján, a bronzérmen pedig hárman osztoznak: Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén és Győr-Moson-Sopron megye.