Csonka Pici húszezer, Pötyi Bohóc hatezer a sztártőzsdén

2021.02.24. 21:14
Te is sztár? Csatlakozz! – Szó szerint ez olvasható azon a honlapon, amely kedvenc hírességek személyre szóló videóüzeneteit kínálja, természetesen pénzért. Akad sztár, aki ötvenötezerért üzen.

A Sztárüzenet nevű internetes oldal szolgáltatása tipikus kettő az egyben ajánlat. Aki igénybe veszi, egyrészt ötletes ajándékot vásárol, másrészt az összeg, amit átutalt, jól jön a munkában szűkölködő művészeknek így korona idején, tehát kedvenc sztárját is támogatja. De ez csak a jéghegy csúcsa, bőven van még lehetőség a tengerentúlról honosított magyar kezdeményezésben.

Az online katalógus első mappájában színészeket kínálnak, vagy színészek kínálják magukat. Többnyire olyan kereskedelmi tévés sorozattal indokolják árképzésüket, amely által méltán híresek.

Forintra pontosan kiderül, mennyibe fájna például az, hogy Csonka Pici (Família kft.) magyarázza el a feleségemnek egy rövid videóüzenetben, miért csak hajnalban értem haza vasárnap.

Azt is kifejthetné, hogy tényleg nem rúgtam be, csak nagyon belemelegedtünk a sztorizásba, és amikor salátáztunk, véletlenül rám borult a balzsamecet. Ettől lett olyan szagom, mintha „a szantálfa és cédrus lágy aromája övezné a mandarin és a fügekaktusz egyedi tónusait”, amint ez egy ismert női illatszer leírásában olvasható.

Mondjuk nincs feleségem, de ha volna, ez a magyarázat szinte semmi húszezer forintért. Megérne akár harmincötezret is. Tizenötöt simán rátolnék, mert Elek Feri (Munkaügyek) még meggyőzőbben adná elő a sztorit. Csonka Andrást meg elküldeném a balzsamecetes csajnak a Ding Donggal.

Várkonyi András (Barátok közt) már a lélektani határon billeg a vadiúj sztártőzsdén. Mivel pár hónap és véget ér a veterán sorozat, egyelőre kivárok, mert fogalmam sincs, merre mozdul a jelenlegi ötvenezer/videó.

Dollár Papával, aki pénzesővel fűszerezett bűvészműsort kínál mindössze tízezerért, hasznos dolgokat üzenhetnék a főnökömnek. Farkas Alexandrát választva (Éjjel-nappal Budapest) durván spirituális tanácsokkal jelölhetem ki életútvesztőben tévelygő szeretteim számára a helyes irányt. Mivel jócskán túljutottam saját életutam felén, jól jöhet hiteles támogatása, ha valakit arról szeretnék meggyőzni, hogy az igaz szerelemben semmit sem számít a nagy korkülönbség. 

A celeb mint kockázatitőke-befektetés

Mivel az árak nem rögzítettek, a kereslet-kínálat határozza meg, hogy épp mennyit kell fizetnünk választottunkért. Most ötezerért tehet szert bárki a sármos Torres Dani (Megasztár) személyre szabott videójára, de nyakunkon a nőnap, amikor biztos drágább lesz.

Mivel az aktuális ár átutalása után néhány napon belül érkező linket megtarthatja, és bármikor felhasználhatja a vásárló, komoly spekulációs manőverekre nyílik lehetőség. Sipos Péter az Irigy Hónaljmirigyből szólóban most húszezer, de mennyit ér majd az eredeti csomagolásban megőrzött videója, ha megkapja a Kossuth-díjat?