Vihar a palotában: a királynő reagált Meghan és Harry interjújára

2021.03.09. 19:42 Módosítva: 2021.03.09. 19:57

Megtört a csend: nagy a szomorúság a Buckingham-palotában, miután tegnap este az Egyesült Királyságban is műsorra tűzték Harry herceg és Meghan hercegné erősen megosztó interjúját. II. Erzsébet királynő és családja kedden nyilatkozatot adott ki,  amely ahelyett, hogy elsimította volna a botrányt, inkább csak amolyan keserű hangvételű önsajnáltatásnak tűnik.

A családot nagyon elkeserítette Harry herceg és felesége, Meghan számos kijelentése, amelyekben a palotában átélt rossz tapasztalataikról beszéltek. Az uralkodót, mint ahogy az várható volt, különösen a rasszizmus vádja zaklatta fel. (Oprah korábban elmondta, hogy nem a királynő és nem is Fülöp herceg volt az, aki annak idején a még meg sem született Archie vélelmezett bőrszínét kifogásolta.) 

Nem derült ki, hogy Harry apját, Károly herceget vajon mennyire viselte meg fia szívszorító kijelentése, miszerint az apja nem fogadja Harry hívásait, továbbá az sem tudódott ki, hogy mit gondol az ügyről távolságtartó bátyja, Vilmos cambridge-i herceg. 

A Buckingham-palota által kiadott nyilatkozatban a következő áll:

Az egész családot elszomorította, amikor megtudtuk, hogy mennyire nagy kihívást jelentett az elmúlt néhány év Harry és Meghan számára. Az általuk felvetett problémák aggasztók, különös tekintettel a faji kérdésre. Miközben egyes visszaemlékezések eltérők lehetnek, nagyon komolyan vesszük őket, és személyesen fogunk velük foglalkozni a családon belül. Harry, Meghan és Archie mindörökké a család szeretett tagjai maradnak.