Áll a bál a királyi családban: Vilmos és Károly is csalódott

GettyImages-1156812364
2021.03.11. 15:01
Három nappal a bombaként robbanó Oprah-interjú, és egy nappal a hivatalos palotai nyilatkozat napvilágra kerülése után végre megszólalt Harry herceg bátyja, Vilmos cambridge-i herceg is.

Bennfentesek szerint Vilmos rettentő dühös, és a királynőhöz hasonlóan őt is elsősorban a kis Archie bőrszínéről folyó viták vádja zaklatta fel. Meghan Markle feltételezése, miszerint fiát a származása miatt fosztották meg a hercegi címtől, rágalom – Vilmos szerint legalábbis biztosan.

Vilmos és apja, Károly herceg korábban már többször felszólalt a rasszizmus ellen, valamint a mentális egészség fontossága mellett. Mélységesen felzaklatta a családot, hogy rasszistának titulálták őket.

Mint kiderült, Vilmos amiatt is aggódik, hogy feleségét, Katalin hercegnét is bevonták az ügybe. A herceg szerint Katalin befeketítését semmi nem indokolta, és teljesen szükségtelen cselekedet volt. 

Vilmost és Katalin hercegnét csütörtök reggel, egy londoni iskolalátogatásra igyekezve állították meg a riporterek. A herceg a Sky Newsnak úgy fogalmazott, hogy ők egyáltalán nem egy rasszista család. Az is kiderült, hogy Vilmos ugyan személyesen még nem beszélt az öccsével, de mindenképpen szeretne vele pár szót váltani...

A Yahoo megírta, hogy Károly herceget is érzékenyen érintette az interjú, hiszen a trónörökös különösen büszke arra, hogy az Egyesült Királyság milyen sokszínű és multikulturális ország.

Teljes szívéből vallja, és meg is van győződve arról, hogy az ország hálával tartozik a különböző, gazdag kultúráknak, amelyek felépítik a brit népességet

– állítja Károlyról egy bennfentes.

Katie Nicholl, a család egy hozzátartozója a Vanity Fair magazinnak írt cikkében úgy fogalmazott, Károly herceg „köpni-nyelni” nem tudott az interjú hallatán (annak ellenére, hogy Kamillával ellentétben ő nem nézte, és nem is tervezi megnézni a teljes adást). Károly az első számú gyanúsított, a legtöbb ember szerint ugyanis csak ő lehetett az, aki korábban a még meg sem született Archie bőrszínére tett megjegyzést.

A Vanity Fair vasárnap úgy fogalmazott, Harry már e-mailen keresztül kapcsolatba lépett az apjával, hogy elsimítsa a nézeteltéréseket, és elmagyarázza neki, hogy Meghannel karöltve miért is adtak interjút Oprah-nak. (A műsorból kiderült, hogy Károly korábban már nem fogadta fia telefonhívásait.)

(Borítókép: Vilmos herceg és Katalin hercegné 2019. június 18-án. Fotó: Max Mumby / Indigo / Getty Images)