Siklósi Örs utolsó gondolatait idézi az AWS

2021.03.18. 20:38

Bejegyzést tett közzé a Facebookon az AWS zenekar, melynek énekese, Siklósi Örs tragikusan fiatalon, 29 évesen hunyt el február elején leukémiában.

Több mint öt hét telt el azóta, hogy utoljára jelentkeztünk. Azóta teszünk fel kérdéseket magunknak, hogy aztán megválaszolatlanul hagyjuk őket és megpróbáljunk egy olyan világban élni, amiben Örs már fizikailag nincs velünk.

Szeretnénk megköszönni nektek a rengeteg támogatást, a rengeteg emléket, amit megosztottatok velünk és a világgal Örssel kapcsolatban. Ennél jobban semmi sem szemlélteti, hogy mekkora ajándék volt mindannyiunk életében

 – írta bevezetőjében az együttes.

Több mint öt hét telt el azóta, hogy utoljára jelentkeztünk. Azóta teszünk fel kérdéseket magunknak, hogy aztán...

Publiée par AWS sur Mercredi 17 mars 2021

Az énekes küzdelmének fontos mérföldköve alkalmából szerette volna nyilvánosságra hozni gondolatait, ám erre sajnos már nem volt lehetősége. Az együttes azonban úgy döntött, közöl belőle néhány sort, abban bízva, hogy szavai iránymutatást adhatnak mindazok számára, akik még nehezen tudják elfogadni a történteket:

Az egész kezelés során egy hasonlat volt előttem, ami vitt előre: kétféleképpen lehet megmászni egy hegyet. Szenvedhetsz, hogy milyen fárasztó, fáj mindened, és amúgy is minek, vagy pedig bevállalod, hátadra veszed a zsákodat, és teljesíteni akarod a lehető legjobban.

Voltam sokszor nagyon lent, átestem pár életmentő műtéten, volt, hogy nem tudtam mozogni, de mindig az élet és az élni akarás vitt előre, akármennyire is rossz volt.

Szeretném ezt az üzenetet közvetíteni, hogy az életnél nincs semmi fontosabb. Akármekkora a hegyed, mászd mosolyogva, örülj annak, hogy élhetsz, és ne félig üresnek, hanem félig telinek lásd a pohárban a vizet.

Az együttes azt írta, most is hullámvölgyekben tör rájuk váltakozva a tagadás, majd a felismerés, a düh és a szomorúság, vagy éppen a vidámság és a szeretet, amikor rá gondolnak. Tizenöt év közös zenélés alatt családként tekintettek egymásra és rajongóikra, annál pedig nincs fájdalmasabb, amikor egy családtagot veszítenek el.

Az énekes gondolatai nyomán azonban mindenkit arra kérnek:

vegyétek hátatokra a zsákotokat és a lehető legjobban próbáljátok megmászni a hegyeiteket. Ha pedig bármikor nehéznek érzitek vagy elfogy az erőtök, gondoljatok arra, hogy egy barátotok milyen bátran állt neki az útnak, ráadásul mezítláb. Mi is így fogunk tenni. 

Az AWS egyúttal azt is bejelentette, hogy amint erejük engedi, szeretnék kiadni Siklósi Örs szólólemezét, amit egy, a járványhelyzet enyhülését követő találkozó keretein belül a rajongókkal együtt szeretnének meghallgatni. Emellett terveznek kiadni három új AWS-dalt is, amelyeket még elkészítettek az énekessel. Szeptemberben szeretnének továbbá rendezni egy hivatalos emlékkoncertet, ahol olyan előadók kíséretében viszik színpadra a dalaikat, akik inspirálták Siklósi Örsöt és a zenekart, valamint olyanokkal, akiket ők inspiráltak.

Végezetül az együttes azt is hírül adta, hogy egy merchpályázatot indítanak, amire március 17-től április 17-ig lehet küldeni olyan rajzokat és grafikákat, amelyek jól mutathatnak egy pólón. A legjobb művekből hivatalos AWS-merchet készítenek.

Siklósi Örs februári halálhíre egyként rázta meg a hazai zenésztársadalmat. A tragédiát követően együttese a Deák téri Akváriumhoz szervezett egy héten át tartó megemlékezést gyertyagyújtással. Február 24-én helyezték végső nyugalomra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport