Utolsó útjára kísérik L. L. Junior nagymamáját

2021.03.27. 07:57

Ma kísérik utolsó útjára L. L. Junior szeretett nagymamáját Jánkmajtison. A hagyomány szerint az elhunytat a temetés előtti napon utoljára még elviszik a saját házába.

A szokásunk, tradícióink szerint ilyenkor addig virrasztunk, amíg el nem temetjük a halottunkat. Emellett a halottat ilyenkor hazaviszik, majd körbeviszik az udvaron. A járványügyi helyzetben egyszerre sokan nem virraszthatunk Mámiért, kisebb csoportokban emlékezünk meg róla a szombati temetésig

– mondta az énekes az Indexnek, és arról is mesélt, hogy nagyon sokat köszönhet a nagymamájának. Tőle tanulta, tőle kapta a tánc, a zene, a ritmus, a mesék szeretetét.

Az idős hölgy koronavírus-fertőzéssel került kórházba. Bár úgy tűnt, javul az állapota, az asszony már nem tért haza a családjához – írja a Blikk Rúzs. A zenészt és a családot nagyon megviselte a halálhír. Juniort az vigasztalja, hogy nagymamája láthatta újszülött dédunokáját.

L. L. Junior anyai nagymamája, Rézműves Mária 1927. január 31-én született. Nyolc gyermeknek adott életet, közel kétszáz unokája, dédunokája, ükunokája született.