Szeptemberben osztják ki a Televíziós Újságírók Díját

2021.04.01. 21:30
A gálaest, amelyen a tavalyi év legprofibb magyar tévés teljesítményeit ismerik el, a koronavírus-járvány miatt csúszik márciusról őszre.

Idén már nyolcadik alkalommal adják át a Televíziós Újságírók Díját. A koronavírus-járvány miatt a megszokott márciusi időpont helyett  szeptember 8-án rendezik meg a gálaestet, ahol bejelentik, hogy a szakmédia szavazatai alapján melyek a tavalyi év legjobb hazai, szórakoztató műfajú televíziós teljesítményei.

A Televíziós Újságírók Díja Magyarország legrangosabb szakmai értékmérőjének számít, a 2014-ben alapított elismerés célja, hogy klasszikus kritikai szempontok alapján emelje ki az előző év legprofesszionálisabb magyar tévés teljesítményeit:

műsorokat, sorozatokat, műsorvezetőket, zsűritagokat és színészeket. 

A hagyományoknak megfelelően az elismerést ünnepélyes gálaesten adják át a Budapest Music Centerben.

„Tavaly a járvány kitörése miatt a szokásos március végi időpont helyett, őszre toltuk a díjátadót. Akkor járványügyileg jó helyzetben és rendkívüli biztonsági körülmények között sikerrel meg tudtuk rendezni a gálát. Az év elején, még a harmadik hullám előtt úgy láttuk, hogy idén is leghamarabb szeptemberben lehet biztonsággal megtartani a díjátadót, ezért ismét a halasztás mellett döntöttünk. Bízunk benne, hogy az ősz elejére túl leszünk a koronavíruson, és ismét megünnepelhetjük az előző év legjobb televíziós teljesítményeit” – mondta Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztője és díj alapítója.

A díjat a legfontosabb szak- és hírmédiumok vezető újságíróinak szavazatai alapján ítélik oda.

 Idén a Televíziós Újságírók Díjának grémiumát a 24.hu, a Hír7, az Index, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin, a Telex és a TVR-hét egy-egy újságírója alkotja.