Pályázat zeneipari háttérmunkásoknak

2021.04.07. 20:31

A Fábián Juli Emlékalapítvány ismét pályázatot ír ki a koronavírus-járvány, az elmaradt koncertek, rendezvények és a tervezhetetlen szakmai jövő miatt nehéz helyzetbe került zeneipari háttérmunkások számára.

A roadok, hang-, fény- és videótechnikusok, sofőrök, turnémenedzserek, színpadmesterek és más segítők ötmillió forintos keretösszegre pályázhatnak. Ezúttal legfeljebb harmincöt zeneipari háttérmunkásnak tudnak segíteni, legalább százezer, legfeljebb 300 ezer forinttal – mondta Szepesi Mátyás, a Fábián Juli Emlékalapítvány kuratóriumi elnöke az MTI-nek.

A pályázat leadásának határideje: május 1. éjfél, a kérelmet e-mailben a palyazat@fabianjuli.hu e-mail-címre kell benyújtani. Az emlékalapítvány kuratóriuma várhatóan május 10-én dönt a pályázatokról. A támogatásokat a tervek szerint tizenöt napon belül folyósítják.

Ahogy azt egy, az Indexnek adott interjújában korábban Demeter Szilárd, a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos is nyilatkozta:

Nemcsak a zenészek vannak bajban, hanem az egész rendezvényipar is, benne azokkal a technikusokkal, akik kiszolgálják a produkciókat. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a hangos, fényes, roados szcénával. Számukra azt találtuk ki, hogy ösztöndíjrendszerben képezhetik magukat tovább.