Gyula
8 °C
21 °C

Olivia Colman főszereplésével forgatja új filmjét Sam Mendes

2021.04.08. 06:46

Az Oscar-díjas Olivia Colman brit színésznővel forgatja új filmjét Sam Mendes, az 1917 rendezője. Az ugyancsak Oscar-díjas rendező Empire of Light címmel készülő filmje 2022 őszén kerülhet a mozikba – írta a variety.com hollywoodi hírportál.

A szerelmi történet a nyolcvanas években játszódik Anglia déli partvidékén, egy régi moziban és környékén. A forgatókönyvet Mendes egyedül írja, és producerként is dolgozik a filmen Pippa Harrisszel együtt.

Operatőrnek a szintén Oscar-díjas Roger Deakinst kérte fel, akivel az 1917 című, első világháborús filmjén is együtt dolgozott, korábban pedig együtt csinálták a Skyfall című Bond-filmet és A szabadság útja című romantikus drámát is.

Mendes köszönetet mondott a Searchlight stúdiónak, amiért felkarolta a projektet, ami – mint hozzátette – nagyon közel áll a szívéhez, ezért is örül, hogy jó helyre került.

Olivia Colman A kedvenc című filmért kapott Oscar-díjat 2019-ben, idén pedig a The Father című filmért jelölték az amerikai filmakadémia díjára. A színésznő tavaly Golden Globe-díjat is kapott A korona című brit sorozatban nyújtott alakításáért.