50 éves korában meghalt a világhírű rapper, DMX

2021.04.09. 18:30 Módosítva: 2021.04.09. 18:55
50 éves korában meghalt a rapelőadó, filmszínész DMX, polgári nevén Earl Simmons – derült ki a család által kiadott közleményből.

A rappert a múlt héten szállították kórházba túladagolás miatt, egyes értesülések szerint szívrohama is volt. Az utóbbi napokban egyre több hír jelent meg arról, hogy az orvosok az életéért küzdenek. 

Erőfeszítéseik ellenére DMX pénteken meghalt – derült ki a család által kiadott közleményből.

Azt írták, hogy a zenész „a családja körében” hunyt el. Állításuk szerint a kórház a szívrohamot jelölte meg a halál elsődleges okaként. 

Earl Simmonst – alkotói nevén DMX-et  – elsősorban rapperként, hiphopénekesként ismerte a közönség. Legismertebb száma, a Party Up (Up in Here) a 2000-es évek nagy slágere volt. 

Azonban nemcsak rapper volt, hanem színész is. Szerepelt például a Könnyű pénz, a Bölcsőd lesz a koporsód, az Öld meg Rómeót! és az Utolsó óra című filmekben is. A Columbia Records kiadó 1992-ben kötött szerződést vele, első albuma (It’s Dark And Hell Is Hot) 1998-ban jelent meg. Összesen hét albumot adott ki, háromszor jelölték Grammy-díjra, olyan nagyságokkal dolgozott együtt, mint Jay-Z, Ja Rule és LL Cool J. 

DMX 14 éves kora óta küzdött a drogokkal.

Börtönbe is került korábban emiatt, ezt követően egy ideig sikerült leküzdenie a függőségét, amely azonban idővel ismét fölébe kerekedett. 

A rappert 15 gyermeke és édesanyja gyászolja.