Sztárok keresnek kincset a TV2 készülő kalandrealityjében

DEGER20110613086
2021.04.14. 18:38
A szereplők már mind átestek egy általános orvosi vizsgálaton, de a műsorban való részvétel nem igényel különleges felkészülést - árulta el Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója az Index megkeresésére.

Az Index is megírta a Media1 híre alapján, hogy ősszel nagyszabású kalandrealityvel jelentkezik a TV2, amelyet a Balaton-felvidéken forgatnak. A Totem című műsor Natura 2000-es védettségű forgatási helyszínei között van a gyenesdiási bánya, a Darvastó bauxitbánya, a Vindornyaszőlős ⁄ Nagygörbő sziklafolyosó és a Ság hegy is. A csatorna az engedélyt többek között „kincskeresés, táborozás és egyéb közösségi élmények” céljából igényelte meg a védett területen, ami alapján valamilyen ügyességi-fizikális képességeken alapuló játék van készülőben.

Az Index megkeresésére Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója elmondta, hogy a Totem versenyzői hírességek lesznek, akik már mind átestek egy általános orvosi vizsgálaton.

Külön fizikai állapotfelmérést nem végeztünk, a műsorban való részvétel az alapkondíción túl nem igényel különleges felkészülést”

- árulta el a tévés szakember.

A Totem Fischer Gábor közlése szerint teljesen más típusú műsor lesz, mint az Exatlon, így a műsorvezetői feladatok is más hangsúlyt kapnak majd, mint a jelenleg is Dominikán forgó sportrealityben. A Totemnek egyetlen házigazdája lesz, akinek a neve egyelőre nem publikus, de hamarosan nyilvánosságra hozzák azt. Az Exatlonhoz hasonlóan napi sorozat lesz, a két széria munkálatai azonban teljesen függetlenek egymástól, így a hazai forgatás 

nem befolyásolja az Exatlon jövőjét.

Arra a kérdésre, miért a Balaton-felvidéket választották forgatási helyszínnek, a következőt válaszolta:

„Egy lélegzetelállítóan gyönyörű országban élünk, sokak számára talán ismeretlen és lenyűgöző tájakkal. Úgy gondoltuk, hogy műsorkészítés terén ebbe az irányba is érdemes nyitnunk. A Bakony területére esett a választás, mert a sokszínűsége mellett logisztikai előnyöket is kínál: egymáshoz viszonylag közel elérhető minden olyan helyszín, ami egy ilyen típusú műsor forgatásához szükséges. Az előzetes terepszemlék meggyőztek minket arról, hogy a formátum számára ez a tökéletes választás.”

A Totem a TV2 saját fejlesztésű produkciója, ilyen esetben pedig felmerülhet a nemzetközi tévés piacon való megjelenés is.

Bármi lehet, de most minden erőnkkel a sikeres startra fókuszálunk

- mondta erről Fischer Gábor, hozzátéve, annyit azért elárulhat, hogy a szlovén kollégák is érdeklődéssel figyelik a produkció alakulását.

Hosszú túrákra készülhet a stáb

A TV2 sajtóosztályának a Média1-hez eljuttatott közleménye szerint szerint a táj védelme érdekében minden szükséges intézkedést megtesznek, a stáb gyalog közlekedik a lezárt területeken, nem használnak hangosítást, a produkció alatt csak hangrögzítés történik.

„A műsor koncepciójának része, hogy nem nyúlunk a természethez, a kincskeresés közben azt a maga szépségében mutatjuk meg, minimális építkezést pedig csak az erre engedélyezett kis területen végzünk” – olvasható a TV2 közleményében.

(Borítókép: A Ság-hegy a Vas megyei Alsóság közelében. A település Celldömölkhöz tartózik. Fotó: H. Szabó Sándor / MTI)