Botond, Mózes
10 °C
20 °C

Otthon forgathatja a Mad Max előzményfilmjét Chris Hemsworth

2021.04.19. 17:51

Ausztráliában forgatja George Miller a Mad Max előzményfilmjét Anya Taylor-Joy és Chris Hemsworth főszereplésével. A Furiosa című film, amely a 2015-ben bemutatott Mad Max - A harag útja című produkció előzményfilmjeként készül, várhatóan 2023 közepén kerülhet a mozikba. Gladya Berejiklian, Új-Dél-Wales kormányfője szerint a Furiosa az eddigi legnagyobb szabású produkció lehet az államban.  

Az ausztrál származású Hemsworth valóra vált álomként beszélt a filmről, amelyben játszhat, és hatalmas megtiszteltetésnek nevezte a felkérést. A színész felidézte, ez lesz a negyedik vagy ötödik filmje, amelyet hazájában forgathat.

A filmet Új-Dél-Wales több részén forgatják, többek között Broken Hill egykori bányavárosban, amely korábban is a posztapokalipszist idéző tájat elevenítette meg a Mad Max-filmekben.

A Mad Max - A harag útjának forgatása annak idején azért költözött Namíbiába, mert a szokatlanul sok eső miatt a kietlen táj kizöldült Új-Dél-Walesben.

Anya Taylor-Joy, aki nagy sikert aratott A vezércsel című Netflix-sorozat főszereplőjeként, a filmben a fiatal Furiosát alakítja majd, akit A harag útjában Charlize Theron játszott.

George Miller rendezésében 1979-ben mutatták be Mel Gibson főszereplésével az első Mad Max-filmet. Azóta három folytatás készült a produkcióhoz. A rendező hozzáfűzte: nagyon hálás, amiért az ausztrál állam támogatásának köszönhetően otthon forgathatja a filmet. És az is nagyon izgatja, hogy a filmes ágazat milyen komoly szerepet játszik az ausztrál gazdaság pandémiából való kilábalásában.

Ausztráliát a médiában mostanra Aussiewoodnak nevezték el, mivel számos sztár költözött át oda Los Angelesből, hogy szabadabban élhessen, ugyanis a kontinensországon viszonylag sikeres volt a koronavírus-járvány elleni védekezés.