Titokzatos hercegnő a szentmargitbányai kőfejtőben

2021.05.04. 18:09

A pandémia miatt tavaly elmaradt Puccini Turandot című operájának bemutatója Szentmargitbányán, idén viszont, 2021. július 14-én megtekinthető az olasz komponista remekműve. Ráadásul nem is egyszer.

A helyszín a településhez tartozó kőfejtőben kialakított művészeti tér. Daniel Serafin, az Opera a Kőfejtőben művészeti igazgatója közleményben tudatta, hogy 

a helyszíni egészségügyi és biztonsági intézkedéseink teljesen összhangban állnak a kormányzat jelenleg érvényes előírásaival és beépítettük a 2020-as évben levont tanulságokat is.

Az előadás rendezője az amerikai Thaddeus Strassberger, a díszlettervező amerikai Paul Tate de Poo III, a jelmeztervező az olasz Giuseppe Palella. Turandot szerepében az osztrák szoprán, Martina Serafin lép színpadra (második szereposztásban a lengyel-amerikai Ewa Płonka és Courtney Mills).

A szentmargitbányai dirigenspult mögött Giuseppe Finzi vezényel, a közönség pedig a fesztivál részére külön összeválogatott, magyar zenészekből álló zenekart hallhat, Piedra Festivalorchester néven. Walter Zeh karvezető irányítása alatt álló Philharmonia Chor Wien énekesei, valamint a Marcibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkara éneklik a kórusrészleteket. 

További információk az Oper im Steinbruch honlapján elérhetők.

(Turandot jelmezterve Giuseppe Palella munkája)