A konteómániás emberek ráugrottak a koronavírus elleni vakcinára is, és megszakértették, hogyan akarja a háttérhatalom kiirtani az emberiséget. Az e heti podcastban ezeket az elméleteket szedtük szét, hogy újra mindenkit buzdítsunk az „oltakozásra”. De beszélgettünk még a facebookos születésnapi üdvözletekről és az azokra adott modoros, kellemetlen válaszokról, és ökoszorongtunk egy sort a műanyagba csomagolt zöldségeken is.

Most, hogy meglett a négymillió beoltott, megteltek a teraszok, tombol az oltásirigység, beszélgettünk az oltás körül terjengő konteókról. Családtagok, barátok között feszültséget tud szítani, ha egyszerre van egy oltásoptimista és egy oltásszkeptikus a csapatban.

Van, aki abban hisz, hogy „oltáskipárolgás” történik, azaz a beoltottak testéből kipárolog az oltás, és megbetegíti a be nem oltottakat is.

Segítünk, nem orvosról vagy szakértőről van szó. Az egyik barátunk édesapja például meg van győződve arról, hogy az injekcióval a világot irányító gazdagok szeretnék kiirtani az emberiséget. Ehhez persze kapcsolódik az összes létező népszerűbb konteó, mint például a „chemtrail” teória, ami azt állítja, hogy a fejünk fölött cirkáló repülők tüdőgyulladást okozó, mérges gázokat permeteznek az emberekre. Az illető abban hisz, hogy a vakcina halálos, ezért csak az okos emberek (akik ugye nem kérték az oltást) maradnak majd életben, hiszen a buták mind meghalnak. Arra, hogy miért lenne az „árnyékhatalmak” célja kiirtani a buta embereket, és csak az okosokkal maradni a bolygón, már nem kaptunk magyarázatot. Az édesapa válasza így szólt:

Ne keresd a logikát, fiam, mert ezek pszichopaták.

Sajnos ezek a tévképzetek még mindig elég népszerűek, mi mindenkit arra buzdítunk, hogy oltassa be magát, és állítsuk meg a járványt együtt. Márkó ezen a héten várja a legjobb konteókat Instagram-posztja alatt.

 

Szörnyülködtünk ezen a héten a Facebookos születésnapi köszöntéseken is.

Már alapból kellemetlen, amikor valaki ír a faladra, és nem tudsz rá mit válaszolni, ráadásul olyan ismerősök másznak elő gödreikből, akikkel ezer éve nem beszéltünk. De van az az ember – és sajnos mi is elkövettük ezt sokszor –, aki egy posztban válaszol:

De az is borzalmas, amikor egy párnak közös Facebook-profilja van. „Varga ZsuzsiFeri” névvel házaspárok működnek így együtt online. De vannak azok a típusú fiatal házasok is, akiknek az esküvő után lesz közös Instagram-profiljuk. Ilyenkor a pár egyik tagjának valószínűleg olyan online historyja van, ami megköveteli, hogy csak együtt lehessenek jelen Instagramon. Nehogy félrecsússzon egy-egy üzenet…

Egy sort idegeskedtünk azon is, hogy a szupermarketekben egyenként van felmatricázva az alma, egyenként műanyagba csomagolva az uborka, és három réteg műanyagba burkolva a paradicsom.

Ráadásul óriási ökoszorongást okoz az, hogy a műanyag csomagoláson lévő papírmatrica miatt az egész csomagolást nem tudjuk szelektíven gyűjteni. Lassan olyanok vagyunk, mint a gyűjtögető, bolond, öreg macskás nénik, akiknek a lakása tele van régi műanyag dobozokkal, abban a reményben, hogy hátha egyszer ki tudjuk dobni szelektíven. Vannak azok a matricák is, amiket minden pohár aljára ráragasztanak, és soha nem fog lejönni, minden egyes ivásnál néznünk kell.

Ha tudni szeretnétek, mennyire idegesítettük fel magunkat ezeken a témákon, hallgassátok meg az e heti adást, és írjátok meg nekünk, ti min szoktátok felhúzni magatokat.