Sepsiszentgyörgyön bemutatják az István, a királyt

2021.05.28. 10:35

Az István, a király rockopera székelyföldi előadására készülnek Sepsiszentgyörgyön. A darabot augusztus 20-án mutatják be, aztán még négy alkalommal áll közönség elé a Sepsi Arénában a mintegy 250 előadó − írja az MTI.

A sepsiszentgyörgyi előadáson élőben fog zenélni a térség legjobb zenészeiből összeválogatott rockzenekar, mellette szimfonikusok, mögötte egy csaknem száztagú kórus, előtte pedig egy több mint hetventagú tánckar lép fel.

Demeter Szilárd, a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos elmondta: a szuperprodukció magyar állami támogatással valósul meg jó időben, hiszen a világjárvány után új utakat kell keresni. Szerinte a globalizációra adott válasz az olyan erős közösségek építése, amelyek számíthatnak egymásra. Az államalapítás történetét megelevenítő rockopera kiválóan alkalmas az összetartozás érzésének a kiváltására − jelentette ki a miniszteri biztos.

A rockopera székelyföldi bemutatását Szilágyi Zsolt Herbert, a helyi Vox Humana kórus karnagya, a helyi Művészeti Népiskola könnyűzene, ének és zongora szakos tanára kezdeményezte, és ő a produkció zenei igazgatója is. 

Az előadás a Zikkurat Színpadi Ügynökség és a Melody Kft. engedélyével jön létre Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a helyi Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében. A produkció szereplőit szakmai zsűri válogatta ki.