Világsztárok rajonganak a magyar kislányért

frightime werk19
2021.06.04. 10:41
A kilencéves Balla Riana Emma együtt forgatott Jamie Lee Curtis kétszeres Golden Globe-díjas amerikai színésznővel a Borderlands videójáték-sorozat filmadaptációjában.

Balla Riana Emma még csak kilencéves, mégis sorra halmozza a nemzetközi és magyar elismeréseket, énekversenyekre jár, ahol rendszerint lenyűgözi a zsűrit, „szabadidejében” pedig

világsztárokkal forgat.

2020-ban a Los Angeles-i filmfesztiválon a legjobb fiatal színésznő díját kapta a Defekt című magyar kisfilm szereplőjeként – úgy, hogy eredetileg nem is nevezték, a zsűri mégis kiemelte munkáját. Ugyanez történt vele Floridában is, ahol szintén a Defektben nyújtott teljesítményét díjazták – s bár ott sem nevezték, mégis ő lett a legjobb gyerekszereplő.

Arról korábban már mi is írtunk, hogy Az elmeorvos című film forgatásakor Luke Evans kért tőle egy közös képet, most pedig a Borderlands videójáték-sorozat filmadaptációjában dolgozott együtt olyan sztárokkal, mint Cate Blanchett, Haley Bennett, Ariana Greenblatt, Olivier Richters és Jamie Lee Curtis.

Riana erről a szerepéről egyelőre csak annyit árulhat el, hogy rövid, de nagyon drámai. A kilencéves lány már az angol nyelvű castingon lenyűgözte Eli Roth rendezőt (Motel, Bosszúvágy, Becstelen Brigantyk), aki a forgatás során sokat dicsérte Riana Emmát – erről a kislány édesanyja mesélt nekünk bővebben, aki minden munkájára elkíséri lányát.

Eli Roth azt mondogatta, hogy »Emma, you are amazing, you are so talented«. De nemcsak tőle kapott pozitív megerősítést, hanem Jamie Lee Curtistől is. Történt ugyanis, hogy amikor Jamie odajött hozzá, Riana Emma elmondta neki, hogy színész és énekes szeretne lenni, mire Jamie megjegyezte, hogy »te nem szeretnél, te az vagy«. Nagyon élvezte a forgatást és a színészi feladatokat. A sztárok és a stáb végtelenül kedvesek voltak.

Jamie Lee Curtis, amióta Magyarországon forgat, rendszeresen posztol az Instagramra is, a képek között lapozgatva pedig érdekes bejegyzésre bukkanhatunk:

Ez bizony nem más, mint a magyar kislány ajándéka a színésznőnek, akit Curtis Emmaként emleget, mert bár Riana első keresztnevét használja, a stábnak nagyon megtetszett az Emma, és végül mindenki így szólította őt.

Hihetetlen volt számomra, hogy az egyik legnagyobb színésznő, Jamie Lee Curtis milyen közvetlen. Nagyon megszerettem, ezért készítettünk neki egy személyre szóló ajándékot, aminek láthatóan nagyon örült, hiszen megosztotta a közösségi médiában is, ráadásul viszonozta is a gesztust. Névre szólóan, stílusosan, a filmhez illő ajándékot kaptam tőle. Svájcibicska-jellegű túlélőkészletet

– meséli Riana lelkesen.

Haley Bennett (Zene és szöveg, A hét mesterlövész, Lány a vonaton) sem maradt ki a Riana Emma-kedvelők sorából. Amikor a színésznő, aki szintén énekel, megtudta, hogy Riana első helyezett lett egy New York-i énekversenyen, és emiatt a Carnegie Hall színpadán léphet fel, Bennett videóhívásban hívta fel élettársát, Joe Wright filmrendezőt (Büszkeség és balítélet, A legsötétebb óra, Anna Karenina), hogy figyelmébe ajánlja a magyar tehetséget.

Többen is biztattak a stábtagok, színészek közül, hogy feküdjek rá az angoltanulásra, mert két éven belül nyitva áll az út előttem a nagyobb szerepek felé. Azon leszek, hogy ezeket a reményeket beváltsam.

Riana tehát továbbra is hasít, megállíthatatlanul halad a szakmai sikerek és a hírnév felé. Persze nem csupán külföldi produkciókban lehet vele találkozni. Nemrég a Frightime című magyar horrorfilmben szerepelt, nyáron egy klímaváltozással kapcsolatos filmben játszik Ivanics Bálint rendezésében, ezenkívül pedig az In Ferus Film hívta meg két produkcióba is.

Balla Riana Emma és Olivier Richters színész
Balla Riana Emma és Olivier Richters színész
Fotó: Balla-Daragó Laura

Riana debütáló koncertje a Carnegie Hallban nem marad el, bár a vírus miatt az esemény jövőre tolódott. A család addig támogatókat keres, hogy Riana biztosan ki tudjon utazni New Yorkba.

(Borítókép:  Dési Boglárka)