Nem vakációzik idén a Szabó Ervin könyvtár

2021.06.07. 12:43

Idén nem tart nyári szünetet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. A tagkönyvtárak július 5-től szeptember 5-ig érvényes nyári nyitvatartásáról a bibliotéka honlapján lehet tájékozódni – közölte a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) hétfőn az MTI-vel.

A könyvtár ismét elérhetővé teszi a Könyvet házhoz szolgáltatását is. Ennek részeként az ideiglenesen vagy tartósan otthonukhoz kötött használói számára ingyenesen biztosítja a kölcsönözni kívánt könyvek és egyéb dokumentumok, valamint adathordozók és szükség szerint a lejátszóeszközök házhoz szállítását. 

A közleményben kiemelik, hogy a május 5-i újranyitás előtt kikölcsönzött művek visszavitelére biztosított türelmi idő június 30-án lejár. Hangsúlyozzák továbbá, hogy a könyvtárakba a vonatkozó kormányrendelet alapján továbbra is a koronavírus elleni védettségüket igazolni tudó olvasók és a felügyeletük alá tartozó kiskorúak léphetnek be.

A 18 év alattiak önállóan a könyvtárakat csak akkor látogathatják, ha védettségüket igazolni tudják. Továbbra is kötelező a könyvtárakban a maszkviselés és a távolságtartás.

A FSZEK az olvasói igények figyelembevételével ugyanakkor továbbra is biztosítja a Könyvtári Cserepont szolgáltatást azoknak, akik nem tudják védettségüket igazolni. Ezek az olvasók a könyvtárakba való belépés nélkül, előzetes igényleadással kölcsönözhetnek. Az intézmény által előfizetett és közvetített adatbázisok továbbra is ingyenesen elérhetők távolról is a könyvtári tagok számára. Akik nem rendelkeznek tagsággal, online regisztrációt követően 30 napig használhatják egy napijegy áráért az adatbázisokat.