Horvát Lili alkotása nyerte a filmfesztiválok New Vision díját

2021.06.07. 15:48
Horvát Lili nyerte Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjéért a Moving Images - Open Borders fesztiválhálózat újonnan alapított New Vision díját.

A valóság és képzelet határán játszódó romantikus alkotást egyedülálló filmes megközelítéséért díjazták. Horvát Lili személyesen vette át a díjat a Crossing Europe filmfesztiválon szombat este Linzben - közölte a Nemzeti Filmintézet.

A szerelmesfilm kiemelkedő sikert aratott itthon és külföldön egyaránt, Varsótól Chicagóig díjazták a nemzetközi fesztiválok és január végén az amerikai bemutató alkalmával kedvezően fogadták az Egyesült Államok filmkritikusai. Európa-szerte, Kanadában, Latin-Amerikában és Ausztráliában is látható lesz Horvát Lili filmje, hiszen a filmintézet már húsz forgalmazási területre értékesítette a mozifilmet.

A történet főszereplője Márta (Stork Natasa), a negyvenéves idegsebész, aki szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival (Bodó Viktor). Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A Poste Restante gyártásában készült romantikus dráma producere Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili, az operatőr Maly Róbert volt.

A Felkészülés... online megtekinthető a Filmión, műsoron lesz a Magyar Mozgókép Fesztiválon,

és öt kategóriában - legjobb játékfilm, legjobb rendező, legjobb női főszereplő, legjobb forgatókönyv, legjobb vágó - jelölt a Magyar Mozgókép Díjakra.