Kerényi operettrendezésében debütál a Sissi

2021.06.12. 19:37 Módosítva: 2021.06.12. 19:37

Sissi, azaz Erzsébet királyné köztudomásúan szerette a magyarokat, és a magyarok is benne látták megmentőjüket. Nem csoda, hogy személye sok műben felbukkan. Huszka Jenő operettje Andrássy Gyula gróf, az osztrák-magyar monarchia későbbi külügyminisztere és Sissi beteljesületlen – tegyük hozzá, történelmileg nem igazolt – szerelmét állítja a középpontba.

Ezúttal a Monarchia Operett porolta le, azzal a céllal, hogy a hungarikumnak számító operettműfajt népszerűsítése. Az eredeti darab átdolgozásával a három felvonásból egy feszesebb tempójú, két felvonásos művet hoztak létre az alkotók. Ha valaki nem tudta volna, ehhez a darabhoz írta Huszka a közismert „Délibábos Hortobágyon”-t, amely természetesen most is megszólal sok más csárdás, palotás és polka sorában. 

A rendező Kerényi Mikós Gábor, a főbb szerepekben pedig olyan színészeket láthatunk, mint Oszvald Marika, Peller Károly és Árvai Dániel, a címszerepet Denk Viktória alakítja. A bemutatót június 12-én a gödöllői Művészetek Házában tartják, a Városmajori Szabadtéri Színpadon pedig augusztus 15-én debütál a darab.