Nyári koncertekkel jelentkezik a Concerto Budapest

2021.06.15. 06:56

Júniusban és júliusban három alkalommal várja közönségét Mozart és Beethoven műveivel a MOM Kulturális Központban a Concerto Budapest zenekar.

A Hőskoncertekkel szeretne köszönetet mondani a zenekar és vezetője, Keller András mindazoknak a hétköznapi hősöknek, akik emberfeletti teljesítményükkel segítették életünket az elmúlt időszakban. Ezért a koncerteket mindenekelőtt az egészségügyben dolgozóknak ajánlják, akiket szeretettel várnak a nézőtéren is – tájékoztatta a zenekar az MTI-t.

A sorozat első, csütörtöki koncertjének főszereplője Mozart. A Figaro házassága című opera nyitánya mellett elhangzik az A-dúr klarinétverseny és a Prágai szimfónia. Klarinéton közreműködik Darko Brlek, vezényel Vashegyi György.

Június 25-én a Cosí fan tutte bevezetője mellett Mozart Sinfonia concertantéja és Beethoven II. szimfóniája szólal meg Keller András vezényletével.

A sorozatot záró harmadik est július 7-én Mozart egy kevéssé ismert operája, A színigazgató nyitányával indul, majd az A-dúr zongoraversenyt (K.414) adják elő Várjon Dénes szólójával. A koncertet Beethoven VIII. szimfóniája zárja.

A Concerto Budapest több koncertjét is az Index közvetítette. Legutóbb a Viva La Viola! hangversenyeiről, márciusban a Mozart-nap, novemberben a Beethoven-nap előadásairól számoltunk be.