Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Ma este Múzeumok Éjszakája országszerte több mint 300 helyen

2021.06.26. 12:51

Ma tartják a Múzeumok éjszakáját. Az immár tizenkilencedik alkalommal megszervezett esemény idei címe Fordulópont, a pandémia utáni újranyitás jegyében rendezik. Országszerte több mint háromszáz intézményben mintegy kétezer programmal várják az érdeklődőket – írja az MTI. 

A minden évben sok százezer embert vonzó Múzeumok éjszakáján a kőbányai sörmúzeumtól az óbudai csillagvizsgálón át a vidéki múzeumokig lesznek tárlatvezetések, filmvetítések, gyermekprogramok, színházi előadások, de kenyérsütés vagy hőlégballon-függesztés is. Az újranyitás nagyfokú felelősséget is jelent: minden látogatónak be kell tartania a járványügyi szabályokat – olvasható a szervezők közleményében. 

A közlése szerint a Múzeumok éjszakája programjai idén is közös karszalaggal látogathatók, amelyek online és a résztvevő múzeumokban is megvásárolhatók. Idén a budapesti karszalagok az eddiginél is kedvezményesebb áron érhetők el, a járványhelyzet következtében lerövidült szervezési idő miatt azonban nem lesznek érvényesek a BKK járataira, és nem indulnak múzeumi körjáratok sem. A Múzeumok éjszakája részletes programja ide kattintva elérhető