Éjszakázzon a rendőrségen a Múzeumok Éjszakáján!

2021.06.26. 12:12

A Múzeumok Éjszakáján ma, szombaton este 7 és hajnal 2 között a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy éjszaka erejéig bepillantást enged a máskor kordonnal elkerített helyszínek mögé.

Többek között veterán rendőrautókat, motorokat és hagyományőrző rendőröket (jelentsen az bármit is) láthatnak az érdeklődők.

A Rendőrpalota előtti díszburkolaton pedig egy halálos autóbaleset helyszínét rendezik be, ahol a közlekedési szakemberek bemutatják, hogyan zajlik élesben egy szemle. 

A díszburkolaton emellett egy emberölés vagy öngyilkosság helyszínét rendezik be, ahol a látogatók együtt nyomozhatnak a rendőrökkel. A vállalkozó kedvű érdeklődők nyomot rögzíthetnek, és a nyomozókkal együtt oldhatják meg az ügyet.

Ezen az éjszakán az érdeklődőknek lehetőségük lesz belülről megnézni a Teve utcai Rendőrpalotát. Olyan helyekre is eljuthatnak, amelyek egyébként a mindennapokban nem látogathatóak. A programon résztvevők például betekintést nyerhetnek a Tevékenység-irányítási Központ munkájába, ahol azok a kollégáink dolgoznak, akik a segélyhívásokat fogadják – számol be a rendőrség a honlapján a rendezvény programpontjairól.