Elhagyja a Meseország mindenkié szerkesztője az országot

labrisz
2021.07.13. 16:42
Nagy M. Boldizsár nehezményezi, hogy Magyarországon az LMBTQ+ közösségnek jobb híján bántalmazó kapcsolat jut osztályrészül, ezért elköltözik az országból.

Nagy M. Boldizsár ma reggel közölte a Facebookon a döntést. Az Index megkeresésére megerősítette a költözést szóban is, hozzátéve azt, nem a homofób törvény miatt döntött így. „A Meseország mindenkié méltatlan meghurcolása és ledarálása előtt is terveztük, hogy keresünk egy házat külföldön. Itthon nem jó a hangulat. LMBTQ-aktivisták noha sokat dolgoznak azért, hogy ez az ország jobb hely legyen, elkeserítenek a közösség tagjait ért verbális és tettlegességig fajuló támadások. Fájlalom, hogy Magyarországon a meleg közösségnek jobb híján bántalmazó kapcsolat jut osztályrészül” – mondta Nagy M. Boldizsár.

A célországot alanyunk nem árulta el, de annyit igen, hogy Európán belül marad, ahonnan könnyű szerrel haza tud ugrani alkalom adtán. Úgy érzi, meg is találta a biztonságosabb környezetet mind a létezésre, mind az alkotásra. Ha ugyanis szerinte nem egy folyamatosan mérgező közhangulat veszi körül, úgy több energiája marad, és a munkára is jobban tud koncentrálni.

Kérdésünkre reagálva elmondta, hogy a könyv ledarálása óta nem sokat javult a helyzet itthon, majd hozzátette, nem érzi precedens-értékűnek az elköltözését, hiszen számos heteroszexuális párt és cisznemű embert ismer, akik szintén a költözésen gondolkodnak, lévén: számukra is fogy a levegő itthon.