Sharon Stone magyar sikernek tapsolt

GettyImages-1328712278
2021.07.15. 17:51
A 2000 fős Lumiere teremben mutatták be Enyedi Ildikó versenyfilmjét szerdán este. A feleségem történetét álló ovációval fogadta a publikum.

Sokan könnyes szemmel és mindenki állva ünnepelt a 2000 fős Lumiere teremben szerda este a  Enyedi Ildikó új filmje után. A feleségem története cannes-i világpremierjén mind a kétezer néző, köztük Sharon Stone is, hosszú percekig tapsolt és éljenzett – tudósított az eseményekről Tamás Dorka, a produkció sajtósa.

A holland Gijs Naber és Louis Garrell színészek mellett szinte a teljes stáb jelen volt a premieren. A film női főszereplője, Léa Seydoux koronavírus betegsége miatt nem lehetett ott, a film operatőre, Rév Marcell pedig a tengerentúlon forgat.

A zsűri mellett olyan hírességek tűntek fel a nézőtéren, mint Sharon Stone és Mathieu Amalric színészek, valamint Poppy Delevingne, Rose Bertram, Hana Cross, Chiara Sampaio, Helena Gatsby modellek.

Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó francia nyelven köszönte meg az egész stábnak, hogy szívüket-lelküket beletették legújabb munkájába. Másnap így emlékezett:

– Nagyon jó volt bent ülni és hallani, ahogy a humort, az érzelmeket, mindent nagyon pontosan követett a közönség. Mindannyian úgy éreztük, a nézőkhöz igazán elért a film! A végén nagyon megható volt az ünneplés is. Hozzátette:

Végig az vezetett, hogy Füst Milán szellemiségéhez hűséges legyen a film. Ez a munka egyfajta szolgálat is volt nekem. Szeretném, ha a film segítségével minél többen megismernék és olvasnák őt. Ez nem egy szerzői film, ez egy Füst Milán film.

Mécs Móni vezető producerben így él a tegnap esti világpremier élménye:

„Felemelő érzés volt a vetítés végén magyarként a fesztiválpalotában ott állni és érezni a közönség felénk áradó szeretetét. Büszke vagyok, hogy Füst Milán méltán híres regényét eljuttathattuk a nemzetközi közönséghez”.

A feleségem története magyar, német, olasz koprodukcióban, francia részvétellel, a Nemzeti Filmintézet 1,15 milliárd forintos támogatásával, a német-francia Arte, az olasz RAI, az RTL Klub, az Eurimages és a Kreatív Európa Média közreműködésével készült. További koprodukciós partnerek a német Komplizen Film, az olasz Palosanto films és a patinás francia Pyramide.

A film szeptember 23-ától lesz látható a hazai mozikbana Mozinet forgalmazásában.

(Borítókép: Sharon Stone a 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2021. július 15-én. Fotó:  Mike Marsland  / Getty Images)