A Gipsy Kings helyettesíti az Earth, Wind and Fire-t a Paloznaki Jazzpikniken

2021.07.29. 15:59

A szervezők hétfőn jelentették be közösségi oldalukon a hírt, hogy a Paloznaki Jazzpiknik programjában korábban szereplő Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience formáció frontembere betegsége miatt azonnali kezelésre szorul.

Emiatt az összes koncertjüket le kellett mondaniuk, nem tudnak ellátogatni idén Magyarországra sem. A formáció helyett egy másik legendás együttes lép fel július 29-én este: a világhírű Gipsy Kings zenekar hozza el szívmelengető flamenco-pop dalait a paloznaki dűlőkre.

A Gipsy Kings az 1970-es években alakult Dél-Franciaországan, ahol José Reyes, a híres flamenco-gitáros fiai és unokatestvéreik, a Baliardo fivérek alapították a bandát. Flamenco, salsa és pop hangzásaik sikere több mint négy évtizede töretlen, a „Bamboleo”, a „Baila Me” és az „Volare” című számaikkal a világ legkeresettebb és legnépszerűbb zenekarai között jegyzik őket. 13 stúdióalbummal, 9 válogatás- és live anyaggal, meg persze rengeteg Grammy-jelöléssel a hátuk mögött még ma is aktívan zenélnek, koncerteznek és perdítik táncra közönségüket a világ minden pontján. 

A Paloznaki Jazzpiknik Nagyszínpadának csütörtöki nyitóestjén Mario Biondi viszi a nyitóeseményt, őt követi a Gipsy Kings – a koncertek előtt és után pedig Jazzkovács Lászlóval hangolódik a fesztiválélményekre éhes közönség.

Pénteken a Mörk lép fel, majd Rúzsa Magdi következik, végül az est a DELADAP elektroszving dallamaival folytatódik.

A szombati záróest valódi megkoronázása a három napnak: július 31-én a Manaky nyitja a sort, őt követi a De Phazz német jazzkollektíva és a holland szaxofon-királynő, Candy Dulfer, végül a Kraak & Smaak Live Band lép színpadra.

Paloznak idén 9. alkalommal látja vendégül a jazz, a funk és a soul szerelmeseit július 29. és 31. között. A Nagyszínpad nemzetközi fellépői mellett a jazz széles spektrumán mutatkoznak be a magyar szekcióban a műfaj hazai képviselői három másik színpadon.