Kulka János ismét a mozikban – kijött a tízéves ávós krimi folytatásának trailere

054
2021.08.05. 17:21

Tíz évet vártunk erre a pillanatra... A vizsga folytatódik! Íme A játszma első előzetese, Markó Pál (Kulka János) és Jung András (Nagy Zsolt) párharcának következő fejezete

– Jelentette be a Facebookon Köbli Norbert, aki a tíz éve bemutatott nagy sikerű film noir, A vizsga után megírhatta a folytatás, A játszma forgatókönyvét is.

Visszatérnek tehát az ávós lehallgatásokról és átverésekről szóló 2011-es kémthriller főszereplői, az új történetben is láthatjuk Nagy Zsoltot, Scherer Pétert, Hámori Gabriellát és Kulka Jánost, aki 2016-os sztrókja után vállalta a szereplést. 

A játszma című filmet Fazakas Péter rendezhette meg, aki a nagy sikerű előzményfilmet jegyző, minimális költségvetésből is műfajt teremtő Bergendy Pétert váltotta a rendezői poszton.

A történet szerint hat év telt el A vizsga 1957-ben játszódó cselekménye után, tehát az új kalandok az 1963-as Budapest kulisszái között zajlanak.

Jelenet A játszma című filmből
Jelenet A játszma című filmből
Fotó: InterCom / Port.hu

Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt) élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella), az egyetlen dolog, ami az előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ, és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus életet követelhet.

A filmet október 14-től vetítik a magyar mozikban.

(Borítókép: Jelenet A játszma című filmből. Fotó: InterCom / Port.hu)