Osváth Zsolt megszondáztatta Fekete-Győr Andrást

2021.08.17. 15:02
Gyurcsány Ferenc csajozni tanította, a Mi Hazánk pedig állítólag perrel fenyegetőzött.

Osváth Zsolt youtuber előbújt a négy fal közül, otthagyta a (web)kanapét, és kilátogatott az EFOTT-ra. Eredeti terve szerint fesztiválsztereotípiákat akart kutatni, viszont belefutott valamibe, ami megihlette, és a fő témát háttérbe szorítva hozott egy váratlanságában mókás anyagot.

Ugyanis Zsolt a fesztivál civil terén végiglátogatta több magyar politikai párt ifjúsági tagozatának sátrát. Műsoraiból megszokott érces csipkelődéssel kérdezgette végig a különböző pártok ifjú szimpatizánsait.

Beszélgetett Fidelitas-labdát szorongató srácokkal, akik a narancssárga gumigömböt Gyurcsány Ferenc aláírásával díszítették, ezzel hódolva a posztmodern művészet oltárán. Az említett politikust is elkapta Zsolt egy-két mondatra, de Gyurcsány előtt olyan kígyózó (kígyók?) sorok álltak, amit egy rockzenész is megirigyelt volna.

Zsolt cinikus humora egyetlen pillanat alatt átragadt Gyurcsány Ferencre, aki a véresen komoly interjú szellemiségében bevallotta, hogy azért jött ki az EFOTT-ra, hogy neki is lehessen közös képe Majkával és Curtisszel — Szijjártó Péter után szabadon.

Azt is megtudhattuk, hogy Gyurcsány Ferenc – bevallása szerint – szóban nem túl erős, ezért ha csajoznia kéne, biztos táncmozdulataival venné le a lányokat a lábukról.

via GIPHY

A Mi Hazánk Ifjainál picit megfagyott a levegő, Zsolt úgy szórta a kérdéseit, mint egy hirtelen gazdagodott huszonéves a pénzt, válaszokat viszont kevésbé kapott. Nem segítette a beszélgetést a fesztivál felszabadultabb hangulata és kötetlensége sem.

Miután végigjárta az ifjúsági szervezetek sátrait, és begyűjtött mindenféle ajándék terméket, belefutott Kunhalmi Ágnesbe, akit teljesen váratlan módon arcápolási szokásairól kérdezett. Mikor már a „bjúti” youtuberek lelkes rajongói is felkapták a fejüket, persze kiderült, hogy az ártatlan kérdés csak egy újabb poénnak ágyazott meg. Az MSZP politikusa kellő öniróniával fordította döntetlenre a beszélgetést.

A videó lezárásaként Zsolt lehuppant Fekete-Győr András mellé egy sörpadra, majd a Momentum politikusával megfújatta a szondát, hogy felmérjék, mennyit mutat a műszer egy viceházmester után. Miután megállapították Fekete-Győr enyhe ittasságát, beszélgettek fesztiválozós szokásairól is.

Az kevésbé derült ki a videóból, hogy milyen fesztiválsztereotípiák vannak, és erre rá tudott-e cáfolni az EFOTT népe, de mindenképp tanulságos, hogy humorral minden ideológia között hidat lehet építeni – kivéve, ha perrel fenyegetőzik az ember.