Valahol mindenki kilép az életből – vagy az életbe

2021.08.19. 07:48 Módosítva: 2021.08.19. 13:38

Bár a Kilépő / Outbound című magyar, önerőből forgatott film hivatalosan még nem került a mozikba, 2021. augusztus 13-án elnyerte a Best Indie Feature - Award of Prestige díjat Las Vegasban, a Vegas Movie Award filmfesztiválon, júliusban pedig Vilniusban lett nyertes az 

Iconic Images Film Festival Best Horror / Thriller Film kategóriájában.

A film leírása egyszerre sugall természetességet és spiritualitást, amikor az alkotók így fogalmaznak:

Egyedül érkeztünk. Egyedül távozunk. Legyünk itt, amíg itt vagyunk. Mindannyiunknak lesz saját kilépéstörténete, aminek nem mi leszünk az elmesélői.

A 83 perces független film kategóriabesorolása szerint új műfajt teremt, a pszichedelikus thriller monodrámát. A filmzenét, illetve annak inspirációját a Tankcsapda tagjai adták, egy dalrészlettel Krúbi is hozzájárult a produkcióhoz.

A stáb Nagy Norbert főszereplővel együtt mindössze 3-4 fős, munkájukat felkért művészek és közeli barátok, családtagok segítették. A forgatókönyv két éven át készült, a forgatás tíznapos volt, az utómunkálatok pedig újabb 2 évet vettek igénybe. A filmet Baraczka Gergővel és Bárdos Péterrel Százados Miklós írta. Ő is rendezte, illetve Szathmári Tamással, forgatta, egyedül vágta. A szereplők között pedig feltűnik: Kecskeméti Zsuzsi, Kovácsovics Fruzsina, Pallag Márton, Péterfy Bori, Sápi Géza, Urbán Tibor, Wagner Austin.

A 83 perces játékfilmet a nézők itthon először a Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjában, augusztus 21-én szombaton 17 órától láthatják.