16:00, December 02. ÉLŐ
Ghána 0
Uruguay 2
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02. ÉLŐ
Koreai Köztársaság 1
Portugália 1
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Mély levegő: Halász Rita megírta, a regényből filmsorozat készül

2021.08.26. 17:10

A Black Lemon Films megvásárolta a regény megfilmesítésének jogát, ami azt jelenti, hogy Halász Rita első, 2020-ban megjelent Mély levegő című regényéből sorozat készül. Erről a regény kiadója, a Jelenkor tájékoztatta az Indexet.

A Black Lemon Films gyártócég létrejöttét lényegében a regény inspirálta. Vogel Eszter a Színház- és Filmművészeti Egyetem első 6x6-os évfolyamában végzett gyártásvezető szakon, és munkatársával, Keresztes Feliciánnal számos külföldi produkcióban dolgoztak együtt. Vogel Eszter azt mondja:

Hatrészes minisorozatban gondolkodunk, és szeretnénk egy olyan cselekménnyel teli alkotást létrehozni, ami inkább a belső történésekre fókuszál. A jelen idejű történetben fontosnak tartom ezt az érzelmi folyamatot megmutatni, ezzel pedig mankót adni bizonyos élethelyzetek feldolgozásához.

A film rendezője Szakonyi Noémi Veronika lesz (Hat hét, Maszatvár), a forgatókönyvet Csaba Bálint írja (Mellékhatás, Maszatvár). Vogel Eszter szerint a Mély levegő „olyan témát érint, ami a környezetünkben élők életében jelen van, csak a többség nem beszél róla, vagy próbálja nem észrevenni a valóságot”.

A könyvről az Indexen is írtunk, ide kattintva elolvasható.   • Hírek
  • Hírek