Hobo: Egy lekötözött vadállat vagyok, aki fékezi magát

DSC4478
2021.08.28. 10:35
Az arútluK podcast vendége: Földes László Hobo

Földes László, Hobo 1964 novemberében hallotta életében először a Kis vörös kakast a mezőtúri laktanya őrtornyában, azóta is a Rolling Stones-t tartja a világ legjobb zenekarának.

A hobológusok kis csoportjának tagjai úgy döntöttek, hogy az egykori mezőtúri laktanya sarkában, a volt lőszerraktárnál álló őrtornyot "szent hellyé" nyilvánítják, azaz hivatalosan is Hobo-őrtoronnyá nyilvánítják. Ezzel a  jelenleg sertéstelepként működő terület magányosan roskadozó tornyának maradványai a világökörség részévé válnak . 

 – árulja el az arútluK hallgatóinak Hobo.

A zenész elmondja, miért volt a világ legjobb dobosa Charlie Watts, és arról is elgondolkodott, mi lesz a Rolling Stones-szal a dobos halála után. (Klikk a lejátszó gombra, és indul a beszélgetés!)

Szó esik József Attiláról, Jim Morrisonról és Vlagyimir Viszockíjról is.

Az arútluK podacastműsorából most megtudhatjuk azt is:

  • miért létfontosságú a humor, ha valaki 76 éve Hobo,
  • miről szól élete könyve,
  • mit tanácsolt neki Allen Ginsberg,
  • hogyan konferálta fel Cserhalmi György tizenötezer néző előtt,
  • ki találta fel a hobológiát,
  • mire kell figyelni egy József Attila-esten,
  • mit tanított Ascher Tamás, Jordán Tamás és Vidnyászky Attila.

Az Index arútluK podcastjában ezúttal F. Tóth Benedek és Vig György kérdezett.

Az arútluK-podcast korábbi beszélgetései: a pályakezdő színészek nehézségeiről vagy arról, hogy Puskás Tamás szerint miért pótkávé az online színház, és hogy Grecsó Krisztián miért tért vissza a lírához, amelyet el sem hagyott. De azt is megtudhatja, hogy a zeneiparban túl magas az áfateher. Takács Katalin mindig mosolyog, Nagy-Kálózy Eszter is visel néha páncélt, és hogy milyennek látta Mécs Mónika producer Enyedi Ildikó legújabb filmjét. Nagy Viktor elárulta, ki alszik a sünökkel a Balaton partján,  Bán Teodóra pedig arról beszélt, milyen a színház a csillagok alatt.