Magánügynek hitte, mégis kiteregette a szennyest

2021.09.04. 20:00
Náray Tamás új regénye sokaknak fájni fog. A Volt egyszer egy varrodám társadalomkritika, korhangulat, egyben a szellemi tunyaság és a fizikai lustaság számonkérése.

Fél éve lekötöttük az interjút – ha majd végre hazalátogat, be kell szuszakolnia a Sunday Brunchot a programjába. A fél év alatt is több dolog történt vele, mint mással ugyanennyi idő alatt. Írt egy szakácskönyvet, ami tisztelgés a spanyol sütemények előtt, egyben folytatása az Utolsó reggeli Párizsban című szakácskönyvének, ami viszont a francia süteményekhez írt receptóda. Utóbbi kiegészítése az Utolsó reggel Párizsban című regényének, aminek itt a folytatása: a Volt egyszer egy varrodám. Vendégeskedésének apropója legújabb regényének szeptember 15-i megjelenése. A beszélgetésben elmondja, ezt nem lesz mindenkinek kellemes olvasni, háromszor nekifutott, mire elhatározta, hogy megírja. Közel 900 oldalt ölel fel az elutazása előtti pár évet láttató regény.

De szó esik sok minden másról, festészetről, két újabb, jelenleg is készülő könyvéről, melyből az egyik családregény, a másik a divattervezői munkásságát összefoglaló album, divatosabb nevén: coffee table book. Érintjük ezenfelül azt, hogy milyen az élet Spanyolországban, miféle jelzések kellettek ahhoz, hogy úgy érezze, ideje csomagolni. Kiderül, miként választott új lakóhelyet, illetve hogy könnyedén ment-e a hajszínváltás. Üdítő lényében fél órát lubickolhatunk, nyugalom: ebben jut hely a tőle megszokott karcos véleményalkotásnak is (az alábbi videó-szösszenetben ebből ad ízelítőt). 

Sunday Brunch - promó (Náray Tamás)

Nézzék vagy hallgassák a megújult Sunday Brunch legújabb epizódját szeptember 5-én, vasárnap 10 órakor az Index címlapján! 

A műsor első évadának vendégei voltak:

Spilák KláriLábas VikiLakatos MárkKulcsár EdinaGianni AnnoniPajor TamásMolnár Ferenc CaramelVarga IzabellaHerczegh Anita,Tomán SzabinaRubint RékaRákóczi FeriZacher GáborRókusfalvy PálPalya BeaKammerer ZoltánPártai LuciaLukács Lászlóa Liu-testvérekdr Máriás Béla

A műsor második évada a múlt héten Sárközi Ákossal indult.