2024. június 15. 15:00
Magyarország 1
Svájc 3
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00 ÉLŐ
Spanyolország 0
Horvátország 0
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00
Olaszország
Albánia

Mégis kérik a védettségi igazolványt az egyik magyar színházban

2021.09.08. 18:38

Az Örkény Színház előadásait ezentúl csak védettségi igazolvánnyal rendelkező emberek tekinthetik meg – írja a Színház Online.

A színházakra vonatkozó járványügyi szabályozások körül az utóbbi napokban sokféle értelmezés látott napvilágot. Először múlt héten az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tett közzé egy jogszabálytisztázó tájékoztatást, amely után a Főpolgármesteri Hivatal arról tájékoztatta a Vígszínházat, hogy kötelező lesz a védettségi, a színház pedig ezt az információt közzétette a saját oldalán.

Az Emmi erre reagálva írta azt a hétvégén, hogy a jelenleg érvényben lévő szabályozások szerint nem kötelező a védettségi a színházban. Erre reagálva a Vígszínház is újabb közleményt tett ki, amelyben azt írták, hogy ennek fényében nem lesz kötelező a kártya.

Most az Örkény Színház csavart még egyet a dolgon. Mácsai Pál színházigazgató közleményében azt írta: a járvány kezdete óta a nézők és dolgozók biztonságát tartják szem előtt, és most így tesznek, amikor „a kötelezően előírtnál szigorúbb feltételhez” kötik a belépést.

Előadásainkon védettségi igazolványt kérünk. Tizennyolc éven aluli nézőink is védettségi igazolvánnyal vagy védett felnőtt felügyelete mellett látogathatják előadásainkat

– áll a közleményben. „Meggyőződésünk, hogy ez szolgálja legjobban mindannyiunk védelmét, így az oltatlanokét is, akik különösen kitettek egy esetleges fertőzésnek” – indokolták a lépést.

Hozzátették: a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező emberek jegyét a színház visszaváltja.