Így temették el Jean-Paul Belmondót

K  AP20210910163
2021.09.10. 12:35
Franciaország tegnap állami gyászszertartáson búcsúzott el a 88 éves korában meghalt Jean-Paul Belmondótól, temetése péntek délelőtt volt.

Jean-Paul Belmondo temetése pénteken volt Párizsban, előtte a Saint-Germain des Prés templomban tartottak gyászmisét. A színészóriás koporsója ma reggelig az Invalidusok udvarában volt, ahol bárki leróhatta a tiszteletét, de a temetés a templomban már zárt körben zajlott. A templom környékét ellepték a gyászolók, akiknek Jean-Paul Belmondo családja megköszönte a megjelenést. 

A temetésen ott volt Pierre Richard is, aki érkezése után a BFMTV-nek azt mondta, bár nagyon szomorú kollégája halála miatt, egy kicsit mégis boldog, hogy a francia nép ennyire szerette Belmondót és méltó búcsút vesz tőle.

Belmondo barátja, Alain Delon nem volt ott a csütörtöki nemzeti tiszteletadáson, de a temetésen már részt vett.  A két színészóriás évtizedekig egymás partnere volt a filmvásznon, később barátok lettek. Delon a Europe 1 csatornának nyilatkozott a halálhír után, s azt mondta: 

Ő és én, mi vagyunk a francia mozi két ikonja. Nem beszélhetünk külön-külön az egyikünkről anélkül, hogy ne beszélnénk a másikról. Nagyon fáj nekem az elvesztése, egyidősek voltunk.

Nem sokkal 12 óra után a Saint-Germain-des-Prés templom harangjai megszólaltak, ezzel ért véget Jean-Paul Belmondo temetése. A francia sajtó szerint a szertartáson  Muriel Belmondo, a színész húga, illetve unokája, Victor is beszédet mondott. 

Jean-Paul Belmondo, a francia és az európai filmművészet egyik ikonja szeptember 6-án, 88 éves korában halt meg párizsi otthonában. 


Az Index Nagyképét, amelyben Jean-Paul Belmondóra emlékezünk  ITT  találja! 

(Borítókép: Jean-Paul Belmondo koporsóját viszik be a gyászmisére. Fotó: Michel Euler / MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport