Színház nyílik a Balaton északi partján

2021.09.14. 18:08
Alsóörsön nyitja meg kapuit az az amfiteátrum, ahová a jövőben a déli partról jól ismert Kultkikötő szállítja majd az előadásokat. Malek Andrea koncerttel és Csányi Sándor önálló estjével nyitnak.

Ezentúl nemcsak a déli parton, Földváron és Szárszón mehetnek színházba azok, akik a Kultkikötő előadásait élveznék, az északi part sem marad színház nélkül. Szeptember 17-én nyitja meg kapuit egy Malek Andrea koncerttel az Alsóörsi Amfiteátrum, rögtön utána, szeptember 18-án pedig Csányi Sándor nagysikerű önálló estje durran, a Hogyan értsük félre a nőket?

A festői szépségű új játszóhelyre a Kultkikötő szállítja a programokat.

Nagy Viktor színész, a Kultkikötő alapító igazgatója így nyilatkozott az Indexnek:

Már tíz éve tervezzük az alsóörsi önkormányzattal, hogy egyszer majd csinálunk egy színházat ide, és most tettük ki tulajdonképpen a pontot az i-re. Persze még most is sok a nyitott kérdés a jövőt és a költségvetést illetően, de egyelőre a hétvégén ezzel a két előadással indulunk el. A helyszín varázslatos, egy egykori kőfejtő, ma pedig egy gyönyörű vörös sziklafalba vájt terület, melyet erdő vesz körül. Az Isten is színházi előadásoknak teremtette.

Az alsóörsi helyszín egyszersmind többfunkciós turisztikai látógatóközpont, ahol gyerekporogramok is lesznek és túrákat is szerveznek.