Műteni kell Sir Elton Johnt, két évet csúszik a búcsúturnéja

2021.09.16. 15:45

Sir Elton John két évvel, 2023-ra halasztotta el Farewell Yellow Brick Road című turnéjának 2021-re tervezett európai és brit fellépéseit – írja a ContactMusic a hatszoros Grammy- és kétszeres Oscar-díjas zeneszerző Instagram-bejegyzésére hivatkozva.

A nyári szünetem végén ügyetlenül elestem, és azóta nagyon fáj a csípőm. Az intenzív speciális kezelés ellenére tovább romlott az állapotom, és egyre nehezebben mozgok. Azt tanácsolták, hogy minél előbb legyek túl a műtéten, hogy teljesen felépüljek, biztosan ne legyenek hosszú távon következményei, és visszatérhessek

– írja Elton John a közösségi médiában.

A sztár a Global Citizen Live adománygyűjtő koncertjén azért színpadra lép szeptember 25-én, valamint New Orleansben is fellép 2022 januárjában, a tervezett európai és brit koncerteket azonban nem tudja vállalni idén.

„Nem szeretném cserben hagyni a jótékonysági szervezetet, ezért a Global Citizen-rendezvényen ott leszek. Öt dalt adok elő, ami azért más megterhelést nyújt fizikailag, mint egy egész estés, háromórás koncert. Ezt követően megműtenek annak érdekében, hogy az év elején visszatérhessek New Orleansban” – írta a 74 éves zenészlegenda, aki hozzátette, hogy megszakad a szíve a rajongói miatt, akik már régóta várnak a turnéra, amely eredetileg 2020-ban vette volna kezdetét, ám a koronavírus-járvány miatt erre nem volt lehetőség.