Osváth Zsolt: Tipikus magyar hűtőnk van, csak vaj, mustár és vodka van benne

2021.09.25. 16:06
A háttérhatalom, amelyik felülre rakja a fagyasztót, hogy le kelljen hajolni a hűtőhöz, Szabó Zsófi migrénpiercingje és zokni-papucs kombó – többek között ezekről beszélgettünk Osváth Zsolttal. A Márkó és Barna Síkideg vendége ezen a héten a népszerű ZSHOW Time YouTube-csatorna műsorvezetője, étteremtulajdonos, influenszer volt.

Mivel rengeteg kommentet kapunk arról, hogy mi hogy ülünk a podcastünkben, megkérdeztük Zsoltot, az 1Kanapén című műsorában van-e valamilyen „ülőetikett”. A műsorvezetőt hidegen hagyja, hogyan ülnek a vendégei, de azt mondta, stúdiójukban van a világ legkényelmetlenebb kanapéja. Zsolt műsora lassan megkerülhetetlen a magyar közéletben, rengeteg vendége volt már Gyurcsány Ferenctől egészen Varga Irénkéig.

Zsolt elárulta, hogy a két vendég közül az egyik pénzt kért a szereplésért, míg a másik egyébként adhatott volna… Azt, hogy melyik melyik, a hallgatók fantáziájára bízzuk.

Barna rendszeresen felhúzza magát azon, amikor az ásványvizes palackokra modoros motivációs üzeneteket nyomtatnak. Hozott is egy üveget, amire a gyártó olyasmit írt, hogy

fantasztikus vagy,

legyél mindig ilyen.

Márkó szerint a cégek ilyenkor egyértelműen az érzelmeinkre akarnak hatni, miközben eladják nekünk „a palackba töltött semmit”.

Zsolt szerint nem kell elolvasni ezeket a szövegeket, és egyébként sem kell ásványvizet inni, hiszen a csapvíz ugyanolyan jó. Sőt szerinte még az sem ciki, ha valaki étteremben kér csapvizet, mert nem szeretne extrát fizetni a palackosért.

Mi sokáig rosszul éreztük magunkat ezért, de most egy igazi vendéglátós nyugtatott meg minket.

Márkó beszélt Szabó Zsófi migrénpiercingjéről, mivel furcsállja, hogy a színésznő egy posztban jelentette be, hogy „spontán” lövette be a gyógyító ékszert. Zsolt szerint egyébként a migrén mindenre jó kifogás, bár ha nem szeretne valahol megjelenni, csak annyit mond a telefonba, hogy 

ne haragudj, behívtak.

Több magyarázatra nincs is szükség.

A podcastben idegeskedtünk azokon az embereken is, akik a gyorséttermekben nem menüben kérnek, hanem külön, mondjuk egy hamburgert és egy kis üdítőt. Ezzel természetesen kétszer annyit fizetnek, mint ha mindezt menüben kérték volna, vagy kuponnal, ahogy a normális ember jár gyorsétterembe.

Márkó azt mondta, azért nem szeret menüben kérni, mert akkor nem frissen kapja az ételt, Zsolt erre nagyon jó tippeket osztott meg velünk az adásban.

Gasztrovonalon haladva tovább Márkó felhozta a „hűtőilluminatit”, vagyis azt a háttértársaságot, amely azon dolgozik, hogy a hűtők fagyasztórésze rendre felülre kerüljön, így mindennap háromszor le kelljen hajolni az élelmiszerekért. Zsolt azt mesélte, náluk egyébként tipikus magyar hűtő van, amiben mindig csak három dolog található:

vaj, mustár és vodka.

Végezetül Zsolt azt mesélte, borzasztó ideges tud lenni, amikor a róla szóló cikkek alá azt kommentelik, hogy

jó, de ez ki...?

Hiszen azzal az erőfeszítéssel, amivel valaki megír egy ilyen kommentet, rá is tudna keresni, hogy ki az illető, ráadásul az ilyen ember nem azt szeretné tudni, hogy te ki vagy, csupán szeretné jelezni, hogy számára te senki sem vagy. Márkó szerint ugyanakkor ironikus, hogy az ilyen emberek mégis nézik, fogyasztják a rólunk szóló tartalmakat.

Barna azt mondta, valószínűleg benne és Márkóban ötvöződik minden, ami gonosz a világon, hiszen a kommentekben hívták már őket egyszerre jobbosnak, balosnak, zsidónak, libernyákoknak és náciknak is. Zsolt arra kéri a rosszindulatú kommentelőket, hogy ha már tuskók, legyenek kreatívabbak.

A Márkó és Barna Síkideg jövő héten újabb adással jelentkezik.