Budapest Film: majd ha sokan akarják az Elkxrtukat, többször vetítjük

2021.09.27. 17:36
Az artmozisok visszautasítják Kálomista Gábor filmproducer vádjait, amelyek szerint politikai okok miatt vetítenék kevés alkalommal az Elkxrtuk című filmet. Az október 21-i bemutatót közvető hat napon át játsszák 18.30-as kezdéssel a budapesti Corvin moziban a produkciót – közölte a Budapest Film mozihálózat. Ezekre az időpontokra mától elővételben árusítják a jegyeket.

A budapesti mozihálózat hivatalos közleményben szögezi le, hogy az alkotás sillabusza és előzetese alapján – anélkül hogy ismernék a teljes filmet – eredetileg is a legnagyobb mozijukban, a Corvin filmpalotában vállaltak napi legalább egy főműsoridős vetítést. Tették ezt annak tudatában, hogy a film premierjét az idei év egyik legsűrűbb műsorhetére időzítette a Megafilm Kft.

A Budapest Film azt is hangsúlyozza, hogy a további vetítések meghirdetéséről a közönség valós érdeklődése alapján döntenek majd.

Kálomista Gábor az Indexnek adott interjújában valóban sérelmezte, hogy

A Budapest Filmhez tartozó hat moziból a Corvin egyetlen termében adnak egy délutáni előadást a premier hetében.

Majd hozzátette:

Hol lehet még elgáncsolni egy filmet? Ott, hogy nem engedjük be a mozikba.

A Budapest Film vezérigazgatója korábban az Indexnek is elmondta azt, amit most a cég közleménye újra leszögezett: a leghatározottabban visszautasítják a producer által hangoztatott vádakat, majd hozzáteszik, hogy Kálomista Gábor 

a moziszakmában példátlan módon azzal vádolta meg a mozihálózatot, hogy politikai utasításra, szándékosan hátrányos helyzetbe akarná hozni a filmet.

Az Elkxrtuk október 22-től induló vetítéseire a mai naptól megnyitották a jegyelővételt.

Készen állunk rá, hogy amennyiben az előzetes érdeklődés indokolttá teszi, akár már a premier hetére is további előadások elővételét hirdessük meg – közölte a Budapest Film.

(Borítókép: Kálomista Gábor. Fotó: Huszti István / Index)