16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Skandináv plexibabaház érkezik a Nemzeti Színházba

2021.09.28. 14:56

Ibsen Nórájával mutatkozik be a Kolozsvári Állami Magyar Színház az idén szeptember 17-én indult és október 9-éig tartó MITEM-en, a Nemzeti Színház által szervezett VII. Madách Nemzetközi Színházi Találkozón. A szeptember 28-án színre kerülő előadást a Gobbi Hilda Színpadon láthatja a fesztiválközönség.

A Nóra szerepelt a határon túli produkciókat felvonultató kisvárdai fesztivál versenyprogramjában is, ahol Nagy Botond a legjobb rendezésért járó díját érdemelte ki.

A kisvárdai fesztiválon a közönség soraiban is nagy sikert kiváltott előadás úgy kezdődik, hogy Nóra egy  szépen berendezett lakás helyett egy plexiketrecben, egy inkubátorban leledzik, ennyi az élettere, itt tölt(het)i be a férfiak vágyát és a társadalom rá szabott szerepét. Az inkubátor eleve fullasztó légkört teremt, innen bomlik ki az életével besokalló Nóra drámája. A nagy visszhangot kiváltott előadás címszerepét Pethő Anikó játssza.

Az előadást a Román Színházi Szövetség Uniter-díjra jelölte a legjobb rendezés és a legjobb látvány kategóriában is.  • Hírek
  • Hírek