Vidnyánszky Attila nem fogott kezet Molnár Áronnal

2021.10.02. 17:48
Immár nemcsak üzenget egymásnak Vidnyászky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója és Molnár Áron színművész, de a közöttük lévő párbeszéd még korántsem teljes. Minderről Molnár Áron számolt be videóüzenetben.

Molnár Áron még nyáron hívta vitára Vidnyánszky Attilát, mert tudomása szerint a Nemzeti Színház igazgatója úgy minősítette őt a színház egyik próbáján, hogy nem volt ott. A direktor válasza akkor – a színész elmondása szerint – az volt, hogy nem nyilvános beszélgetésen találkozik vele, de semmilyen formában nem ad neki lehetőséget, hogy azok a gondolatok, ideológiák, amelyek szétrohasztják Európát és Magyarországot, az ő színházában ilyen formában teret kapjanak.

A találkozó akkor nem jött létre, ám a direktor és a színész most mégis összefutott, pontosabban mindketten részt vettek az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) magyarországi panelbeszélgetésén. Az eseményről Molnár Áron NoÁr a közösségi oldalán videóüzenetben számolt be, amelyben azt mondta, hogy Vidnyánszky Attila nem fogott vele kezet, és azt mondta neki, ha neki is lesz hat gyereke, majd beszélnek.

A videó itt megtekinthető:

A panelbeszélgetésen Molnár Áron ezekkel a szavakkal kezdte beszédét:

Köszönöm a meghívást.

Molnár Áron vagyok, színész, aktivista.

Magyarországon a kulturális térben is súlyosan csorbulnak a jogállami normák és az emberi jogok. Sajnos nem szakmai viták folynak, hanem ideológiai viták.