Videón, ahogy a táncosokra borul a díszlet az Operettszínházban

2021.10.04. 12:31

Június végén számolt be az Index arról, hogy a Budapesti Operettszínházban a Hegedűs a háztetőn főpróbáján ledőlt a forgószínpadról egy díszletelem, amely megsebesítette a balettkar két táncosát. Egyikük könnyebb, másikuk súlyosabb sérülést szenvedett.

Az eset körülményeit azóta is vizsgálják, mindenesetre most a Blikk birtokába jutott egy videofelvétel, amelynek tanúsága szerint a színpad forgórészére feltett hatalmas ruhásszekrény gyaníthatóan elégtelenül volt rögzítve, így a társulat tagjaira dőlt. A bulvárlap informátora szerint 

az egyik táncos a kezén sérült meg, és kisebb zúzódást szenvedett, a másik azonban még ma is munkaképtelen.

Annyira megsérült a háta, hogy továbbra is fűzőt kell hordania, táncolni nem tud.

A Blikk kereste a Budapesti Operettszínház sajtóosztályát, hogy létrejött-e azóta olyan protokoll, amely lehetővé tenné, hogy  a jövőben ne fordulhasson elő hasonló baleset, választ azonban nem kaptak. Azt viszont megtudták, hogy három vizsgálat is indult, kettő még folyamatban van. Egyben üzemi balesetnek minősítették a történteket.

A bulvárlap mindenesetre úgy tudja, azóta is többször akadt probléma a díszletekkel, a Nine című musical elemeire például utólag, többszöri kérést követően szereltek korlátokat, miután a társulat tagjai közül többen nem találták biztonságosnak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport